Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2022. December 19. 10:22, hétfő | Belföld
Forrás: NAV

Lecsapott a NAV: Egymilliárd forint értékű, kiváló minőségű hamis ruhát foglalt le!

Lecsapott a NAV: Egymilliárd forint értékű, kiváló minőségű hamis ruhát foglalt le!

Törökországból, gyakorlott csempészek kamionszámra hozták Magyarországra világszerte jól ismert divatmárkájú ruhák és parfümök hamisított utánzatait, majd eladták piacokon és üzletekben.

A NAV kommandósai és nyomozói az egyik, csaknem 1 milliárd forintos szállítmány átrakodása közben tetten érték az elkövetőket.

Tonnaszámra hozták Magyarországra és Budapest ismert piacain, valamint vidéki üzletekben árusították a törökországi hamisítványokat; ruhákat és gondosan csomagolt parfümöket a kereskedők. A jól szervezett bűnözői kör tagjai a legutóbbi szállítmányt már nem tudták továbbítani, éppen átpakolták volna az érkező kamionból, amikor a nyomozók a MERKUR Bevetési Egységgel tetten érték őket.

Az aznapi rakomány 19 különböző, nemzetközileg ismert márka, meglepően jó minőségű hamisítványait tartalmazta. A nagy teherautónyi ruhaszállítmánnyal csaknem egymilliárd forint vagyoni hátrány érte volna a márkák jogtulajdonosait.

A csempészeket és raktáraikat is alaposan megfigyelték a NAV nyugat-dunántúli felderítői. A rajtaütés után a pénzügyi nyomozók hét helyszínen kutattak és négy embert, két török és két magyar állampolgárt gyanúsítottként kihallgattak. Több tonnányi hamis ruhát, autókat és készpénzt is lefoglaltak.

A nyomozók munkáját a Bevetési Igazgatóság járőrei biztosították, míg a tetemes mennyiségű hamis ruha lefoglalását és szállítását az Áru- és Bűnjelkezelő Főosztály pénzügyőrei segítették.

Szakemberek szerint súlyos allergiás tüneteket, bőrirritációt is kiválthatnak az ismeretlen eredetű és anyagú ruhaneműk, a hamis illatszerek is különböző betegségeket okozhatnak, így az egészségét kockáztatja, aki ezeket használja.

Címkék: hamis ruha, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 09:47, kedd | Belföld

Többször is felhívta a győri rendőrkapitányságot, hogy bomba van az épületben

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki több alkalommal olyan bejelentést tett, hogy bomba van a rendőrségen.

2023. Május 29. 20:46, hétfő | Belföld

Zavargások Koszovóban - 20 magyar békefenntartó megsérült

A jelenlegi információk szerint több mint 20 magyar katona sérült meg, közülük 7 fő súlyosan, állapotuk stabil. A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség további kezelésre légi úton, Magyarországra szállítja.

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld

Kötélpályán hoztak fel egy szikláról lezuhant fiút a mélyből a tűzoltók Vértestolnánál

Lezuhant egy túrázó a Pes-kő-barlangnál Vértestolna közelében vasárnap, a tűzoltók kötélpályát építették ki, hogy a 15 éves fiút felhozzák a mélyből - mondta el a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szó