Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2024. Július 13. 08:42, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Ledőlt a nagysátor Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, többen megsérültek

Ledőlt a nagysátor Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, többen megsérültek

A viharos esőzés következtében pénteken este ledőlt a nagysátor Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, a Trencsén melletti repülőtéren megrendezett Pohoda fesztiválon, a baleset következtében 12 ember könnyebb sérüléseket szenvedett - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a rendőrség és a mentőszolgálat információira hivatkozva.

A trencséni repülőtéren 1997 óta évente megrendezésre kerülő népszerű könnyűzenei fesztivál programját azt követően kellett félbeszakítani, hogy a régiót pénteken elérő intenzív esőzést és vihart követően ledőlt a fesztivál nagysátra. A balesetben a mentőszolgálat közlése szerint 12 személy szenvedett könnyebb - főként fej és felsővégtagi - sérüléseket. A sérülteket a trencséni és a vágbesztercei kórházakba szállították sérüléseik ellátása céljából.

A baleset után a fesztivál szervezői közölték: a fennmaradó programokat nem tartják meg és a fesztivál sátorvárosát a látogatóknak szombaton déli 12 óráig el kell hagyniuk. A fesztivál parkolói szombaton délután négy óráig maradnak nyitva.

Címkék: baleset, szlovákia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 08:49, szombat | Külföld

Amerikai szakértők bevonásával vizsgálják az F-16-os gép lezuhanásának körülményeit

Amerikai szakértők bevonásával vizsgálják a nemrég Ukrajnának adott F-16-os vadászgép lezuhanásának körülményeit - jelentette ki Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka pénteken a közösségi oldalakon.

2024. Augusztus 31. 08:37, szombat | Külföld

Románia a 2023-as évet is lakosságtöbblettel zárta

Románia a 2023-as évet is csaknem tízezer fős lakosságtöbblettel zárta, miután 2022-ben évtizedek óta először nőtt az ország lakossága - derült ki az országos statisztikai intézet (INS) pénteken közzétett jelentéséből.

2024. Augusztus 29. 13:46, csütörtök | Külföld

Ukrajna bevetheti a holland F-16-osokat Oroszországban

2024. Augusztus 29. 06:00, csütörtök | Külföld

Lengyelország jövőre a GDP 4,7 százalékát fordíthatja védelmi célokra

Lengyelország jövőre a bruttó hazai termék (GDP) 4,7 százalékát fordíthatja védelmi célokra - közölte szerdán Stanislaw Wziatek lengyel védelmiminiszter-helyettes.