Városlista
2023. június 1, csütörtök - Tünde

Hírek

2018. Március 26. 21:14, hétfő | PR
Forrás: Infogyőr

Legfrissebb Google tippek

Legfrissebb Google tippek

Az AMP oldalak szükségessége

Amellett, hogy az AMP oldalaknak számos pozitívuma van, a hátrányokról sem szabad megfeledkezni. A webmestereknek, digitális marketingeseknek, weboldal tulajdonosoknak a felhajtáson kell átvágniuk és eldönteniük, hogy a Google AMP Project-be valóban bele akarnak-e kezdeni.

Az azonnal betöltődő oldalak előnyeinek kiemelésével a keresési óriás igen jó munkát végzett – a mobilra koncentráló index bejelentése után – a nyilvánvaló határokat viszont kikerülte. Az Accelerated Mobile Pages rövidítése az AMP, egy ingyenes, nyílt forráskódú keretrendszer, amelyek segítségével olyan mobil weboldalak készíthetők, amelyek képesek gyorsan szolgáltatni tartalmat. JS-ből, HTML-ből és cache könyvtárakból áll az AMP, amelyek az AMP-orientált tulajdonságok hatására felgyorsítják a betöltési sebességet a mobil oldalakon, abban az esetben is, ha azok gazdag tartalommal rendelkeznek, mint a PDF, infografikák, audió vagy videó fájlok. A mobil weboldal lecsupaszított változata az AMP. Megjeleníti a fő tartalmi elemeket, de megszabadul minden más olyan elemtől, amely visszaveti az oldal sebességét és teljesítményét. Igazi vizuális élményt nyújt a reszponzív dizájn miatt az AMP nélküli oldal.

Ugyanakkor számos olyan elemet tartalmaz, amelyben az AMP oldal hiányt szenved. A navigációs sáv jóval részletesebb, kereső ikonokkal és egyéb funkciókkal ellátott. Az AMP oldal ezzel szemben a szociális hálóra mutató gombok egyszerre is elérhetőek és könnyebb a megosztás velük. Az AMP segítségével a weboldalak is gyorsabban betöltődnek, ezáltal az oldal használhatóságát hivatottak javítani. Meggyőzik az AMP oldalak a látogatókat, hogy több időt töltsenek el egy adott oldalon, így lehetőségük van arra, hogy az oldal tartalmát jobban áttanulmányozzák. A gyorsabb betöltési idő az elkötelezettséget javítja, amely a visszafordulási arányt csökkenti, a mobil helyezést is javítja.

Az elköteleződést az AMP önmagában nem javítja, ettől a tartalom nem lesz hasznosabb vagy érdekfeszítőbb. Amennyiben a betöltési idő megfelelő (amely a HubSpot szerint kevesebb, mint 1,5 másodperc), de a tartalom unalmas, a visszafordulási arány miatt a SERP nem fog javulni.

Ahhoz, hogy az AMP működjön az oldalon, gyors betöltési időre és kiemelkedő tartalomra van szükség, ehhez érdemes néhány keresőoptimalizálási technikát alkalmazni. Megvan az AMP-nek a képessége a látogatók elégedetté tételére, ami a Google számára sokat jelent. Jobb helyezést fog kapni az oldal ugyanis, ha a Google-nek tetszik, így nagyobb forgalmat és több bevételt ér el egyúttal.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 26. 17:00, péntek | PR

Az online sportfogadás avagy a szórakozás és az életmód egyik formája

Amíg régebben még csak speciális körök keresték a sportfogadás világát, addig napjainkban már bárki és bármikor elérheti.

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 24. 18:00, szerda | PR

Miért éri meg az elektromos falfűtés?

Összeszedtük, miért lehet érdemes a lakásban vagy irodában telepíteni.