Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. November 06. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: BoxingONE

Lengyelországi győzelmével csoportgyőztes a Komárno Sharks

Lengyelországi győzelmével csoportgyőztes a Komárno Sharks

Szombat este Kielcében (Lengyelország) rendezték a BoxingONE Championship „A”-jelű csoportjának sorsfordító küzdelmét, ahol a helyi „Ry-Ki Grizzly” a liga sztárcsapatát, a „Komárno Sharks” együttesét látta vendégül.

Profi gálákat megszégyenítő körülmények között léptek színre a közép-európai bajnokságban érdekelt amatőr ökölvívók, s a hálás lengyel közönség is igen szép számmal tette tiszteletét az eseményen.

A meccs esélyesének a magyar sztárokat foglalkoztató felvidéki csapat volt, ám mivel a révkomáromiaktól két alapember, Szellő Imre (81 kg) és Varga Miklós (60 kg) is igazoltan hiányzott, a lengyelek megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, így Ukrajnából erősítettek két poszton is.

Az 56 kg-ban Nagy Krisztián (Komárno Sharks) az ukrán Anton Kosse ellen húzott kesztyűt. A hazai bunyós a meccs elején kissé pontosabb volt, ezért a folytatásban a magyar válogatott fiatal reménységének nagyon hajtania kellett. Nagy a 3. menetre pörgött fel igazán, és eredményesebb ökölvívást bemutatva szinte felőrölte ellenfelét. A pontozók döntetlenre ítélték a szoros meccset. (1:1) Könnyűsúlyban Mateusz Dolski és a révkomáromiak saját nevelésű, többszörös szlovák korosztályos bajnoka, Bölcskei Csaba csapott össze. Nagy küzdelem folyt a ringben, de az első menet végén számolni kellett a fiatal felvidéki reménységre, majd a következő körben újra, majd újra. Ezt a meccset a lengyelek a második menet vége előtt néhány másodperccel, vagyis idő előtt nyerték meg. (3:1)

64 kg-ban Marcin Legowski próbálta megállítani a „Cápák” kapitányát, Káté Gyulát. Ez nem sikerült a lengyel fiúnak, mert bár elég szaladgálós mérkőzés volt (a lengyel a magyar elől), Káté amikor utolérte, adott neki. Nem volt túlságosan szép meccs, de a győztes személye egyértelmű volt. (3:3)

69 kg-ban a helyiek nagy kedvence, Tomasz Kot lépett ringbe, ráadásul úgy, hogy a helyi alakulat csapatfőnöke őt jelölte meg „dzsókernek”, vagyis olyan bokszolónak, akinek a győzelme (vagy éppenséggel a legyőzése) nem két, hanem három pontot ér. A piros sarokban Klasz Árpád állt, a révkomáromiak egyik legrégebbi alapembere, Szántó Imre mesteredző tanítványa. Klasz ügyesen kihasználta technikai főlényét, és három pontot szerzett csapatának. (3:6) Hasonlóan egyértelmű győzelmet aratott a „Cápák” „dzsókere”, Harcsa Zoltán is, aki Kamil Szeremetát verte, szintén vitán felül. (3:9)

81 kg-ban kőkemény mérkőzést láthatott a publikum Mateusz Tryc és Széll Tamás között. Ugyan a lengyel tűnt kissé meggyőzőbbnek, a vége mégis döntetlen lett. (4:10) Nehézsúlyban Darmos József nagyot küzdött az ukrán Roman Szurajevvel, de ez sem volt elég a győzelméhez. Nagy meccsen lengyel siker. (6:10)

A csoport pillanatnyi állása
1. Komárno Sharks (szlovák) 23 pont / 5 meccs
2. Ry-Ki Grizzly (lengyel) 16 pont / 5 meccs
3. Prostejov Bulls (cseh) 14 pont / 5 meccs
4. Patent Gladiator (magyar) 7 pont / 3 meccs

A szombat esti mérkőzésen eldőlt, hogy a „Komárno Sharks” lett a csoportgyőztes, ám a második helyre a kvartett mindhárom érintett csapata odaérhet.

A győri „Patent Gladiátor” ugyan nagyon le van maradva a tabella alapján, de az ő sorsuk legalább a saját „öklükben” van, hiszen még mind a három riválissal meccselnek. A lengyeleket fogadják, míg a csehekhez és a szlovákokhoz utaznak. Amennyiben legyőzik a lengyeleket és a cseheket is, ők a továbbjutók, számolgatás nélkül, s ebbe még egy révkomáromi vereség is belefér.

A „Ry-Ki Grizzly” továbbjutása csak a Győr legyőzésén múlik, azaz nekik sem kell sokat számolgatniuk, míg a „Prostejov Bulls” rájátszásba jutásához több tényező - számukra - kedvező alakulása is kell. Mert ha legyőzik a „Gladiátorokat”, utána azért szurkolhatnak, hogy győriek jól szerepeljenek a lengyelek ellen, de a „Cápákat” már ne múlják felül.

A csoport hátralevő mérkőzései
November 13: Prostejov Bulls vs Patent Gladiátor
November 26: Patent Gladiátor vs Ry-Ki Grizzly
December 17: Komárno Sharks vs Patent Gladiátor

A BoxingONE Championship hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el. Itt számos érdekesség várja az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás szerelmeseit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.