Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Május 24. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Letették a Laurastar új üzemcsarnokának alapkövét Kapuváron

Letették a Laurastar új üzemcsarnokának alapkövét Kapuváron

Végleges letelepedés

A kapuvári ipari parkban letették a Laurastar új üzemcsarnokának alapkövét. A cégtulajdonos, Jean Monney úr mellett gyermekei és a a jelenlegi dolgozók is részt vettek az ünnepségen.

Ezzel a beruházással a cégcsoport véglegesen letelepedik Kapuváron.

Az MTI-n az alábbi közlemény jelent meg ez év februárjában:

"Egymillió euró (több mint 300 millió forint) értékű beruházást hajt végre Kapuváron a svájci központú Laurastar. Az elektronikai gépeket, elsősorban prémium kategóriás vasalókat gyártó és forgalmazó cégcsoport 2500 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot épít a kapuvári ipari parkban - tájékoztatta a Laurastar Services Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-t."

Tóth Tihamér felidézte: a cégcsoport tíz éve települt Kapuvárra, és 2011-től alakított ki szervizközpontot a helyi ipari parkban, egy bérelt csarnokban. Eleinte csak a csúcsminőségű vasalórendszerek javításával foglalkoztak, időközben aztán bővült a tevékenységük: 2009-től kezelik például a központi alkatrészbázist, így ma már 40 országot látnak el innen cserealkatrészekkel.

Elmondta, hogy legnagyobb megrendelőik közé tartozik Oroszország, Ausztrália, Amerika. De a kapuvári központba kerülnek az úgynevezett refurbished termékek is, ezeket a rövid időn belül meghibásodott vagy szállítási sérült árukat felújítják, a gyártósorival megegyező minőséget elérve.

Tizenegy országból kapnak így gépeket - tette hozzá.

A Rábaközben éves szinten 40 ezer javítást, és 7-8 ezer felújítást végeznek el - sorolta a cégcsoport tulajdonában lévő Laurastar Services Kft. ügyvezető igazgatója.

A családi vállalkozásként 1980-ban alapított anyacégnek hosszú távú tervei vannak a kapuvári szervizzel, ezért is döntöttek úgy, hogy földet vásárolnak az ipari parkban, amiről januárban alá is írták az adásvételi szerződést a kapuvári önkormányzattal. Tóth Tihamér kifejtette: egy kéthektáros területről van szó, aminek egyelőre csak az egynegyedét használják ki. Építenek ide egy könnyűszerkezetes csarnokot, terveik szerint a munkálatok áprilisban indulnak és őszre fejeződnek be.

Tájékoztatása szerint a Laurastar Services Kft.-nek jelenleg 47 alkalmazottja van. Az új csarnok felszerelése után azonban 10-15 százalékkal bővítik a dolgozói létszámot. Kialakítanak egy minőségbiztosítási részleget, és részben ehhez kapcsolódóan később létrehoznak egy fejlesztői csoportot, amely az anyacég munkáját támogatja majd. A cél az, hogy a fejlesztési feladatok jelentős része Kapuvárra kerüljön. Egyúttal azt is tervezik, hogy a Laurastar szakképzési bázisát ugyancsak a Rábaközbe telepítik - közölte az ügyvezető.

A kapuvári szervizközpont nettó árbevétele 2014-ben több mint 209 millió forint volt, míg tavaly már 235 milliót értek el. Ezek az összegek kizárólag a szolgáltatások díjaiból származnak - emelte ki Tóth Tihamér. A svájci központú Laurastar cégcsoportnak Magyarországon kívül Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Hollandiában működik leányvállalata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.