Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2023. Január 05. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Levonulnak, és nem felvonulnak a munkások a csornai tanuszodánál

Levonulnak, és nem felvonulnak a munkások a csornai tanuszodánál

A daru után a konténereket is elszállították.

Karácsony előtt az Átlátszó oknyomozó cikke alapján foglalkoztunk a csornai tanuszoda viszontagságaival. Az építés hónapok óta áll, a korábban ott látható daru viszont már nem, mert azt korábban elbontották és elszállították. Sem a csornai önkormányzat nem nyilatkozik, mondván ez nem önkormányzati beruházás, sem az illetékes Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK), akik az Átlátszó közérdekű adatigénylésére sem válaszoltak.

Így megy ez Magyarországon, Látszatsikereket kiválóan tudnak ünnepelni, de ha valós probléma adódik, akkor mindenki hallgat. Pedig ez a legrosszabb taktika abból a szempontból, hogy ha az igazságot nem tudhatják meg az emberek, akkor a legképtelenebb sztorikat tudják kitalálni, és a végén ember legyen a talpán, aki az igazságra kíváncsi. Például arra, hogy épül-e tovább, és ha igen, mikor a csornai tanuszoda.

Szilveszterkor valaki vicces kedvében felszerelt egy Úszni, fürödni tilos táblát az építkezés kerítésére, ami nagy sikert aratott a Facebook-on, és azóta is ott virít a tábla a kerítésen.

Ma újabb fejlemény történt az építési területen. Nagy darus teherautók jelentek meg, és elszállították a korábban felvonulási épületként használt konténereket. Ez a lépés nem jelent jót. Bár sokan reménykedtek Csornán, hogy ha már titkolják az illetékesek a problémákat, akkor talán a nagy titkolózás közepette meg is oldják, és az új évben folytatódik az építés. A ma történtek figyelembevételével erre sajnos egyre kisebb a remény. Ez a lépés nem közelebb, hanem távolabb vitt minket a várva várt befejezéstől.

Tanulság már sok van, tanuszoda még nincs. Lesz?

Konténer már nincs, tiltó tábla még van.

Címkék: csorna, konténer, tanuszoda

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 16:00, péntek | Helyi

Óvakodjon az online csalóktól!

Fogadja meg tanácsainkat!

2023. Március 31. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2023. Március 31. 09:00, péntek | Helyi

Vasárnaptól változik az autóbusz menetrend, és a győri pályaudvaron a buszok induló kocsiállása

A térségünket érintő pontos részletek a cikkben.

2023. Március 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Versünnep Fesztivál Fertődön

Vers és prózamondás, énekelt versek, tánc kategóriákban lehet nevezni.