Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2012. Május 23. 07:09, szerda | Külföld
Forrás: mno / MTI

Lincshangulat Olaszországban, a maffia is a merénylőt keresi

Lincshangulat Olaszországban, a maffia is a merénylőt keresi

A hatóságok hírzárlata miatt az olasz sajtó egyelőre találgatja a szombat reggel Brindisiben történt pokolgépes merénylet elkövetőjének azonosságát. A belügyminiszter szerint fordulat várható.

A délolasz Brindisi iskoláinak diákjai kedd reggel szolidaritási menetet tartottak a hétfőn temetett Melissa szakközépiskolájánál. „Melissa egy volt közülünk”, „Halált a gyilkosra!” – szóltak a tizenévesek transzparensei. A helyi tudósítások szerint egész Puglia tartományban kézzel tapintható a feszültség: a lakosság a tettes vagy tettesek gyors elfogását várja a hatóságoktól. A sajtóban közölt fénykép, melyen egy utcai videokamera által rögzített férfi látható, valóságos „vadászatot” indított el. Számos bejelentés érkezett a fotóhoz hasonlító férfiról. A rendőrségre bekísért, majd szabadon engedett személyeket a Brindisi kapitánysága előtt gyülekező tömeg többször meg akarta lincselni.

A Corriere della Sera napilap értesülése szerint a szervezett bűnözés is a tettest keresi. Személyesen Raffaele Brandi, a Sacra Corona Unita pugliai bűnszervezet vezére üzente meg az ügyészeknek, hogy ő is nyomoz. Az alig nyilatkozó hatóságok miatt az olasz újságok is egymással versenyezve kutatják a gyilkost. Piero Grasso maffiaellenes államügyész szerint nem volt helyes közölni a videofelvételt.

Anna Maria Cancellieri belügyminiszter képviselőházi beszámolójában megerősítette, hogy a hatóságok szerint a videofelvételen látható férfi az elkövető. „Semmilyen lehetőséget nem zárunk ki, azt sem, hogy maffiamerényletről van szó. Egyelőre nem tudjuk, ki és miért követte el, de terrortámadás történt” – hangoztatta a miniszter hozzátéve, hogy „eredmény már a következő órákban megszülethet”. Cancellieri elmondta, hogy az olasz rendőrség terrorizmus- és maffiaellenes egységeinek kétszáz embere dolgozik az ügyön Brindisiben, és átfésülik a tartomány egészét.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 06. 06:00, csütörtök | Külföld

Frontex: Egy hét alatt több mint 53 ezer orosz állampolgár lépett be az unió területére

A múlt héten több mint 53 ezer orosz állampolgár lépett be az Európai Unió területére, 20 százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző héten - közölte az EU határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) szerdán.

2022. Október 05. 13:39, szerda | Külföld

Cseh nagykövet: megállapodás született a nyolcadik szankciós csomagról

Az uniós tagállamok nagykövetei politikai megállapodásra jutottak az állandó képviselők bizottságában (Coreper) az Oroszországgal szembeni nyolcadik szankciós csomagról.

2022. Október 05. 13:35, szerda | Külföld

Von der Leyen: az EU kész tárgyalni a gázárak felső határának megszabásáról

Mivel korlátozni kell a gáz elektromos áramra gyakorolt inflációs hatását, az Európai Bizottság kész megvitatni a villamosenergia-termelésre használt gáz árának felső határának megszabását

2022. Október 05. 13:32, szerda | Külföld

Brit katonai hírszerzés: az ukrán tüzérség az orosz hadsereg kulcsfontosságú utánpótlási útvonalát is eléri

Az ukrán támadó hadműveletek az északkeleti és a déli frontokon is eredményesen folytatódnak, és az ukrán tüzérség már az orosz hadsereg egyik kulcsfontosságú utánpótlási útvonalát is eléri.