Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 31. 20:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Lopott autóval gyűjtötték a „rossz vasat”….

Lopott autóval gyűjtötték a „rossz vasat”….

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei vontak ellenőrzés alá Sopronban, a Fövényverem utcában egy Suzuki Ignissel közlekedő helyi férfit, s annak hajléktalan utasát. Az autó, mellyel a két férfi közlekedett, lopás miatt körözés alatt állt, utasterében, pedig vasanyagok voltak.

Meghallgatásakor a járművet vezető elmondta, hogy az autót egy héttel korábban lopta a városban. Elmesélte, hogy a Patak utcában sétálva vette észre, hogy az egyik ház előtt egy Suzuki áll. Ennek vezető felőli ablaka le van engedve, az indítókulcs pedig a járműben van. Nem sokat teketóriázott. Beült az autóba és elhajtott.
A 20 éves elkövető, aki nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel a rendőröknek elmondta, hogy nagyon szeret autót vezetni, de jogosítványa még soha nem volt. A napokban ellopott járművet főként lomtalanításra használták, s mivel erdei földutakon jártak vele, ezért azon kisebb nagyobb sérülések keletkeztek.
57 éves társa - elmondása szerint - arról nem tudott, hogy az autó, mellyel „rossz vasat gyűjtöttek”, lopott lett volna.

A rendőrök az autó tulajdonosát értesítették Suzukija előkerüléséről, aki annak eltűnése miatt feljelentést tett a kapitányságon. A férfi ekkor mesélte el, hogy csak egy pillanatra lépett be ismerőse házának udvarára, s mikor onnan kijött, autójának már csak hűlt helyét találta. Ismerőse hívta fel figyelmét arra, hogy az övével azonos autót látott „csikorgó kerekekkel elhúzni”, mely aztán valóban, háza elől szőrén-szálán eltűnt.
Csupán pár méter és pár perc választotta el a könnyelmű tulajdonost attól, hogy nyitva hagyott autójával a tolvaj kereket ne oldjon.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.