Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Április 03. 10:20, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Lovagok a halál torkában

Lovagok a halál torkában

A könyv lefejti a templomosok történetéről a mítoszok és legendák szövevényét…

Hogy miképpen került a polcomra ez a könyv, semmiképpen sem tudnám megmondani. Talán ajándék gyanánt érkezett, s hosszú időn keresztül borította a feledés, meg a könyvtárszoba pora, míg a minap a kezembe nem akadt. Mielőtt bármi mást mondanék e kötetről, sürgősen leszögezném: A templomos lovagrend alkonya két esetben lehet érdekes olvasmány. Alapvetően akkor, ha valaki történészként, vagy történelemkedvelőként behatóan kíván foglalkozni a tizenharmadik, tizennegyedik század fordulójának eseményeivel, s azon belül is az olyan furcsa és nehezen magyarázható kultúrtörténeti kuriózumokkal, mint amilyen a templomosok elleni per. A másik variáció az, ha valaki olvasta Maurice Druon francia akadémikus Az elátkozott királyok című hétkötetes történelmi regénysorozatát, és annyira kíváncsi az elbeszélés mögötti tényekre, hogy nekiveselkedik és elolvassa Molnár Máté történelmi tanulmányát.
Persze ezzel automatikusan az első kategóriába kerül át…
Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld

Kötélpályán hoztak fel egy szikláról lezuhant fiút a mélyből a tűzoltók Vértestolnánál

Lezuhant egy túrázó a Pes-kő-barlangnál Vértestolna közelében vasárnap, a tűzoltók kötélpályát építették ki, hogy a 15 éves fiút felhozzák a mélyből - mondta el a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szó

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld

A héten is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

2023. Május 28. 11:13, vasárnap | Belföld

Csaknem 800 doboz cigi lapult a kárpitok alatt

Csaknem 800 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár kisbuszban

2023. Május 28. 08:14, vasárnap | Belföld

Átadták az új Csinger-völgyi kerékpárutat Ajkán

A Csinger-völgyi kerékpárút az ajkaiak és a városba látogató turisták kikapcsolódását is szolgálja - mondta a területfejlesztési miniszter szombaton Ajkán, a 400 millió forintból elkészült beruházás átadásán.