Városlista
2022. június 29, szerda - Péter, Pál

Hírek

2013. November 10. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MNO

Luxus-Mercedes 630 lóerővel: megérkezett az új S 65 AMG

Luxus-Mercedes 630 lóerővel: megérkezett az új S 65 AMG

Van, amikor már a nagyon sok sem elég, erre tökéletes példa a Mercedes S osztály. A luxusmodell kínálatában már van egy felettébb izmos kivitel a V8-as S 63 AMG képében, de a zászlóshajó most egy 630 lóerős biturbós V12-es erőforrással jelent meg.

Az enyhén átdolgozott hatliteres, kétturbós V12-es 630 lóereje még bizonyos esetben elviselhető is lehet a hátsó kerekek számára, de az 1000 newtonméter nyomaték szokás szerint már túlzott elvárásokat támaszt a 285-ös széles abroncsokkal szemben.

Az új S 65 AMG legfontosabb műszaki változása, hogy immár nem az antik, de a hatalmas erőt egyedüliként elviselő ötfokozatú automatával készül, az AMG által felkészített hétgangos váltóra bízzák az átvitel feladatát. Ennek, valamint az átdolgozásnak köszönhetően átlagosan 2,4 literrel kortyol kevesebbet az erőmű: a hivatalos vegyes adat 11,9 l/100 km. Nem mellesleg a hatalmas erőmű is megfelel immár a 2015-től érvénybe lépő Euro 6-os normáknak. A menetteljesítmények magukért beszélnek, ami ezen a szinten el is várható. A 0–100-as sprintet az identitászavaros luxusautó 4,3 másodperc alatt tudja le, a végsebességet továbbra is 250 km/h-ban szabályozták.

Amennyiben a 63 AMG-hez hasonlítunk, akkor racionálisan szemlélődve komoly kétségeink lehetnek a modell létjogosultságát illetően. A V8-as biturbóhoz képest 45 lóerőt és 100 newtonméter nyomatékot kapunk, amelyet körülbelül egy mázsás plusztömeg fúj el semmivé – igaz, az elődhöz mérten csak a lítium-ionos akkumulátor használata lévén 20 kilót fogyott az újdonság. A 0–100-as sprinten 1 tizedmásodperc az előny, de a 200-as határ átlépéséig sincs érdemleges differencia a két modell között, miközben a V8-as nem csak 2 literrel kevesebbet fogyaszt, de meglehetősen tekintélyes összeggel olcsóbb.

A csúcskivitel exkluzivitását biztosítja a körülbelül 23 milliós felár, amely annak ellenére hatalmas, hogy a legtöbb opció szériában jár a 65 AMG-hez. A közel 70 milliós listaárat azonban a fő piacokon így is örömmel leteszik az asztalra, hogy elmondhassák, hogy nem holmi nyolchengeres, köznépi hintóval járnak.

Nem ez a modell lesz az egyetlen módja a tizenkét hengeres örömök elérésnek: a hagyományos luxusértékekre hangolt S 600 a 65 AMG-hez hasonlóan kizárólag hosszított kivitelben lesz elérhető. Hozzá képest a 65-ös verzió sportosabbra hangolt légrugózást kap, amely ebben a kivitelben is sztereokamerákkal képes az úthibák olvasására, és annak megfelelően hangolja be a futóművet, mire odaér az autó.

A külsőségeket illetően egyébként az ügyfelek elvárásának megfelelően sok krómkiegészítőt és árulkodó V12 Biturbo feliratot kap majd az S-ek sportos csúcsa, belül pedig az AMG által átformált luxusfotelek, valamint az IWC sportosabb számlapos analóg órája jelenti a különbséget.

A november 22-én kezdődő Los Angeles-i és tokiói autószalonon kettős premiert ünnepel a modell, amelynek első példányai 2014 márciusában érkeznek meg a megrendelőkhöz.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 29. 15:03, szerda | Belföld

Nő az önkormányzatok támogatása jövőre

Jövőre 95 milliárd forinttal nő az önkormányzatok támogatása - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten, miután előadást tartott a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén.

2022. Június 29. 14:30, szerda | Belföld

Víz nélkül, tűző napon, egy dobozban tartotta cicáját

A 46 éves gyanúsított nő víz nélkül tartotta macskáját egy hordozóban a tűző napon.

2022. Június 29. 12:01, szerda | Belföld

Szeméremsértő képeket zsarolt ki egy pedofil három kislánytól

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki álprofilok mögé rejtőzve kislányoktól próbált szexuális tartalmú képeket, videókat szerezni - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2022. Június 29. 11:03, szerda | Belföld

A gyorshajtás buktatta le az ittas sofőrt - videó

Szirmabesenyő térségében állítottak meg a járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a volán mögé.