Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Szeptember 19. 07:34, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Madárrajjal ütközött egy gép a debreceni repülőtéren

Madárrajjal ütközött egy gép a debreceni repülőtéren

Madárrajjal ütközött felszállás közben a Wizz Air légitársaság Londonba induló gépe a debreceni repülőtéren. Az Airbus 320-ast vészfékezéssel sikerült megállítani, személyi sérülés nem történt.

A Wizz Air menetrendszerinti járata 169 utassal, valamint 4 csecsemővel és a 6 fős személyzettel a fedélzetén 17 óra 25 perckor kezdte meg a felszállást - mondta az Airport Debrecen Kft. forgalmi igazgatója.

Gulyás Péter hozzátette: a gép Debrecenből London Luton repterére indult, amikor a kifutópályán egy átrepülő sirálycsapattal összeütközött. A pilóták az ilyenkor szokásos protokoll szerint vészfékezéssel megállították az Airbus 320-ast, majd a gép visszagurult a forgalmi előtérre, ahol az utasok kiszállhattak.

Személyi sérülés nem történt, az utasokat mentesítő járattal szállítják Londonba - fűzte hozzá Gulyás Péter, aki elmondta azt is: az átvizsgálás során megállapították, hogy a madarak nem okoztak kárt a repülőgépben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.