Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2012. Február 02. 12:19, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar delegáció indult New York-ba ma reggel

Magyar delegáció indult New York-ba ma reggel

Magyar fiatalok innovációit mutatják be a Wall Street-en. A Kairos Society magyar delegációjában hat hazai fiatal és két mentor képviseli Magyarország ifjú innovátorait.

Február 2. és 5. között a New York-i tőzsdén mutatják be azt az 50 diákvállalkozást, amelyek közül a három legéletképesebb innováció alkotói példátlan lehetőséget kapnak projektjeik megvalósítására.

A Kairos Society magyar delegációjában hat hazai fiatal és két mentor képviseli Magyarország ifjú innovátorait. Február 2. és 5. között a New York-i tőzsdén mutatják be azt az 50 diákvállalkozást, amelyek közül a három legéletképesebb innováció alkotói példátlan lehetőséget kapnak projektjeik megvalósítására.

A Kairos Society évente megrendezett New York-i csúcstalálkozóján egyetemisták és főiskolások találmányait és innovatív projektjeit mutatják be, amelyek a Wall Street-i tőzsde épületében kerülnek kiállításra a világ 150 elismert vezetője, 350 top vállalkozó és a világsajtó vezető képviselői előtt.

A legjobb ötven találmány közé olyan munkákat választanak be, amelyek az egészségügyben, a megújuló energiaforrások szakágában, az oktatásban, a műszaki tudományok területén és a kereskedelemben szolgálnak olyan innovatív megoldásokkal, melyek világszinten segíthetik elő a gazdasági fejlődést és változtathatják meg az emberek életét.

Szabó Balázs, a Kairos Hungary elnöke idén négy kivételes teljesítményt nyújtó diákkal együtt képviseli Magyarország színeit e nagyszabású eseményen. Az ötven legjobb közé bekerült magyar találmány között található mobil biomassza üzem és nagy hatékonyságú napkollektor / Király Annamária és Tóth Krisztián, BCE hallgatók/, közösségi innovációs jukebox / Huszár Gezson, GDF hallgató/ és az egészségügyi dolgozók kézmosási hatékonyságának javítására szolgáló egyedi megoldás is, amely csökkenti a kórházi fertőzések kialakulását / Róna Péter, BME hallgató/.

Magyarország fiatal feltalálói 2010-ben vettek részt első alkalommal a Kairos Society New York-i csúcstalálkozóján, ahol Weszl Miklós innovációja aratta a legnagyobb sikert, hiszen általa az őssejtek segítségével lehetségessé vált a csontpótlás.

Két évvel ezelőtt a FIVOSZ fontos szerepet játszott az első magyar Kairos delegáció megszervezésében és összeállításában.

Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke idén ismét kiutazik New Yorkba az Európai Unió és Magyarország képviseletében. A csúcstalálkozó alatt a Wall Streeten, a New York-i tőzsdén és Washinton DC-ben a magyarországi amerikai nagykövetség segítségével tovább bővíti a FIVOSZ nemzetközi kapcsolatrendszerét. Az amerikai nagykövetség és Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete meghatározó támogatója a hazai fiatal vállalkozóknak, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének partnerségében.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:09, hétfő | Belföld

Eltűnt a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás két munkatársa

Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel.

2022. Július 04. 14:07, hétfő | Belföld

Meghalt egy siklóernyőt, vádat emeltek a katonai mentés ügyében

Vádat emeltek a vértesszőlősi katonai mentés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

2022. Július 04. 12:48, hétfő | Belföld

Kigyulladt egy társasházi lakás Debrecenben, nyolc embert kórházba vittek

Kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása Debrecenben hétfőn kora reggel, nyolc embert vittek kórházba - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

2022. Július 04. 08:54, hétfő | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula

A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.