Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 05. 15:06, péntek | Belföld
Forrás: MTI/Fotók: MTI/Kovács Tamás

Magyar rákkutató cég lett idén Európa legígéretesebb technológiai vállalkozása

Magyar rákkutató cég lett idén Európa legígéretesebb technológiai vállalkozása

Az Oncompass Medicine nyerte a Digitaleurope versenyét, így a Future Unicorn Award kitüntetést elnyerve idén egy magyar biotechnológiai cég lett a kontinens legígéretesebb vállalkozása.

A Future Unicorn Awarddal azokat a vállalkozásokat díjazzák, amelyek várhatóan Európa legnagyobb változást hozó, legértékesebb technológiai cégei lehetnek.

Az Oncompass Medicine daganatos betegek célzott terápiájának kiválasztására fejlesztett új technológiát. A Real-Time Oncology Treatment Calculator mindössze 20 ezred másodperc alatt rangsorol 405 ráktípusban személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket.

Az elismerést a rákkutatással foglalkozó cég tudományos igazgatója vette át csütörtökön Budapesten. Peták István az MTI kérdésére rendkívül jelentős eredménynek nevezte, hogy a 35 ezer európai vállalatot összefogó szervezet magyar céget választott nyertesnek. Az elismerés új kapcsolatokat és együttműködéseket eredményezhet a legjelentősebb technológiai cégekkel - tette hozzá. Bízik abban is, hogy az Oncompass Medicine sikere ráirányítja a nemzetközi figyelmet a magyar vállalkozásokra, így más belföldi cégek is több befektetéshez, és nagyobb nemzetközi lehetőségekhez jutnak.

A Digitaleurope a kontinens techcégeit képviselő szakmai szervezetként 4. éve rendezi meg a versenyt. A szervezet ahhoz szeretne hozzájárulni, hogy Európa vezető technológiai nagyhatalommá váljon.

A Oncompass Medicine Hungary Kft. a nyilvános beszámoló szerint 2018-ban majdnem 925 millió forint, 2019-ben több mint 1,14 milliárd forintos forgalmat ért el. Az export értékesítés mindkét évben meghaladta a 100 millió forintot.

Címkék: rák, rákkutató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.