Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 22. 07:17, szerda | Sport
Forrás: mno / MTI

Magyar vitorlás keresi Rakonczayt

Magyar vitorlás keresi Rakonczayt

Magyar vitorlás hajó indul az Atlanti-óceán átszelésére a tervek szerint szombaton, azt az útvonalat követve, amelyen Rakonczay Gábor is haladhat.

A sportember Vitéz nevű kenuján a világon elsőként vágott neki teljesen egyedül az Atlanti-óceán átevezésének Portugáliából. Február hetedike óta azonban nincs hír róla.

Felesége, Rakonczay Viktória kedden elmondta: a vitorlázók felajánlották, hogy igyekeznek azon az útvonalon haladni, amelyen a férje is, és tüzetesen figyelik majd az óceánt, hogy megtalálják a kenut és utasát. „Nagyon pici esély van arra, hogy esetleg meglátják. Ha egy kilométernél távolabb van a kenu, már nehéz észrevenni, és a hullámok is kitakarhatják. Sokkal valószínűbb, hogy Gábor pillantja meg a vitorlást, és kilő egy rakétát, hogy felhívja magára a figyelmet” – vélekedett Rakonczay Viktóra.

A vitorlás valószínűleg a jövő hét közepére érhet abba a térségbe, ahol Rakonczay feltételezhetőn tartózkodik. „Ebben az időszakban sok hajó kel át az Atlanti-óceánon, így remélhetőleg hamarosan érkezik jelzés arról, hogy merre jár éppen Gábor” – tette hozzá a feleség, aki továbbra is az elektromos rendszer, illetve a telefon meghibásodásában látja a problémát, mert „Gábor tuti rendben van”.

A sportember 2011. december 21-én hagyta el a portugáliai Lagos kikötőjét, és 2012. január 6-án, magyar idő szerint hajnali 1:40-kor érkezett meg a kanári-szigeteki Las Palmasba. Ezt a távolságot a tervezett 20 nap helyett 16 nap alatt sikerült teljesítenie, amivel világrekordot döntött. Néhány napos pihenő után január 25-én indult el újra.

A www.atlantix.eu honlapon olvasható részletes beszámoló szerint február 5-én egy hatalmas hullám felborította a Vitézt. Miután Rakonczaynak sikerült visszamásznia a fedélzetre, a kenu nem sokkal később újra felborult, és csaknem 100 liter víz ömlött be a kabinba, amely mindent eláztatott. A honlap szerint „valószínűleg azért sem jelentkezett még Gábor, mert a kabin még mindig nem tudott kellően kiszáradni. Előfordulhat az is, hogy a telefon túl sokáig volt nedves belülről, és a sós, tengeri levegő jobban igénybe vette, ezért már nem fog tudni működni. Ebben az esetben csak egy másik hajóval történő találkozás esetén kaphatunk hírt Gáborról.”

A túra második szakaszában Rakonczay 5200 kilométert kíván megtenni közel három hónap alatt, tervei szerint április elején érkezik a karib-tengeri Antiguához.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok