Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 28. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Volánbusz

Május 1-től a Volánbusz járatain visszaáll az első ajtós felszállási rend

Május 1-től a Volánbusz járatain visszaáll az első ajtós felszállási rend

Szombattól ismét lehet jegyet vásárolni az autóbusz-vezetőktől

Visszaáll az autóbuszokon a fedélzeti jegyértékesítés és az első ajtós felszállási rend. A járatokon az első üléssorok továbbra sem használhatók, marad azok kordonos lezárása. A száj és az orr maszkkal való eltakarása ezentúl is mindenki számára kötelező a Volánbusz valamennyi járatán és utasforgalmi létesítményében.

A május 3-án kezdődő érettségi időszakra, valamint a várhatóan május 10-től kezdődő iskolanyitásra tekintettel a Volánbusz arra kéri utasait, hogy a menetjegyek és bérletek megváltásáról időben gondoskodjanak. A járványhelyzetre való tekintettel, illetve a személyes érintkezések csökkentése érdekében a közlekedési társaság kéri utasait, hogy lehetőség szerint elektronikus úton váltsák meg jegyüket, bérletüket.

A Volánbusz a jövőben is minden tőle telhetőt megtesz utasai és munkavállalói egészségének védelme, a közszolgáltatás zavartalan fenntartása érdekében. A járművek takarítását továbbra is fokozottan végzi a társaság. A védekezés kezdete óta több mint 237 ezer liter felületfertőtlenítő szert használt fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból összesen csaknem 75 ezer litert biztosított, a szájmaszkok különböző típusaiból (orvosi, textil, FFP2 és FFP3) pedig már 822 ezernél is többet osztott ki munkatársainak. Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utasok és a munkavállalók biztonságát.

A jelenlegi helyzetben minden korábbinál nagyobb szerepet kap az egyéni felelősség is. A hamarosan kezdődő érettségi vizsgák, illetve a teljes körű jelenléti oktatás május 10-én várható újraindulása miatt várhatóan megnövekszik a közösségi közlekedéssel utazók száma. A Volánbusz továbbra is arra kéri utasait, hogy láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket, és tartsák be a járványügyi előírásokat. Vigyázzunk egymásra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.