Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 05. 18:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Május végén rendezik meg a természet- és környezetvédelmi filmnapokat

Május végén rendezik meg a természet- és környezetvédelmi filmnapokat

Természetfilm-vetítésekkel, szemléletformáló, családi és diák programokkal várják május utolsó hétvégéjén a természet- és környezetvédelmi filmnapok sorozatban résztvevők az érdeklődőket.

A filmnapok célja, hogy moziba invitáljon mindenkit, aki szereti a természetet és a filmeket, valamint kíváncsi rá, hogy mi történik Magyarországon és a világban a természeti értékekkel - olvasható a szervezők közleményében.

A 28 csatlakozó helyszínen ezen a három napon az érdeklődők megnézhetik a világ legújabb természet- és környezetvédelmi dokumentumfilmjeit, de levetítik az idei gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra nevezett legjobb alkotásokat is. A műsorban kiemelt helyet kapnak a magyar alkotások és a Magyarországot bemutató filmek.

A május 24-i diáknap keretében a mozik előzetes regisztrációt követően fogadják az iskolai és óvodai csoportokat kihelyezett tanóra vagy osztálykirándulás formájában. Ezekre jelentkezni a helyi szervezőknél lehet online. Május 25-én és 26-án a családokat várják ingyenes filmvetítéseken, szemléletformáló és szórakoztató programokkal.

A filmnapok alatt a helyi szervezők, társadalmi szervezetek, természetvédők, természetjáró egyesületek, állatvédők és zöld intézmények az ember és a természet viszonyát bemutató szemléletformáló, játékos, interaktív programokkal készülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.