Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2024. Június 15. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Manfred Weber és Magyar Péter a néppárti csatlakozásáról egyeztetett

Manfred Weber és Magyar Péter a néppárti csatlakozásáról egyeztetett

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke és frakcióvezetője, valamint Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke pénteken Budapesten tárgyalt a párt képviselőinek az EPP frakciójához történő csatlakozásáról, valamint az Európai Parlamentben való együttműködési lehetőségekről - tájékoztatta a párt pénteken közleményben az MTI-t.

Azt írták, hogy a Tisza Párt képviselői az EPP-frakció jövő heti ülésén megerősítik belépési szándékukat, amelyet a frakció elnöke támogatólag fog döntésre előterjeszteni.

A közlemény idézi Magyar Pétert, aki azt mondta, hogy a Tisza Párt konstruktív, a magyar választók érdekeit képviselő módon fog dolgozni a néppárti frakcióban és az EP-ben, hogy "a lehető leghamarabb lezáruljanak azok az eljárások, amelyek akadályozzák az EU-s támogatások Magyarországra érkezését."

"A megbeszélések során ismét egyértelművé vált, hogy ellentétben a kormányzati propaganda által sulykolt hazugsággal, sem az EPP, sem annak frakcióvezetője, Manfred Weber nem háborúpárti" - emelték ki. Úgy fogalmaztak, hogy Manfred Weber megerősítette: a sorkatonaság bevezetésével kapcsolatban a Fidesz által neki tulajdonított kijelentés soha nem hangzott el.

A közlemény kitért arra is, hogy legutóbb öt évvel ezelőtt járt magasrangú néppárti delegáció Magyarországon, ezért a pénteki találkozó Magyar Péter szerint "történelmi jelentőségű, és egy új, gyümölcsöző kapcsolat kezdete".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 06:00, péntek | Belföld

Nagy Márton: a kormány az év végéig meghosszabbítja a lakossági kamatstopot

A kormány megvédi a családokat, 2024 végéig meghosszabbítja a lakossági kamatstopot - jelentette be csütörtöki közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

2024. Június 20. 16:45, csütörtök | Belföld

A hétvégén is folytatódik a kánikula

A hétvégén is folytatódik a kánikula: szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű

2024. Június 20. 16:44, csütörtök | Belföld

Agrometeorológia: a száraz időjárás kedvez az aratásnak

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, de a forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.