Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 26. 18:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Már 360 érettségi videó érhető el az M5 YouTube-csatornáján

Már 360 érettségi videó érhető el az M5 YouTube-csatornáján

Az M5 YouTube-csatornáján 6 tantárgy mintegy 360 videója témákra bontva elérhető, amely segítséget jelenthet a középiskolai tanároknak a digitális oktatásban és tanulóknak az érettségire való felkészülésben

- közölte az MTVA sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel. Mint ismert, az M5 oktatási sávjában hétköznap 12.30-tól elsősorban a középiskolás korosztálynak szóló Érettségi műsorok kaptak helyet: magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem naponta, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal. A korosztály önálló tanulását segítve ezek a tartalmak a MédiaKlikk mellett témakörökre lebontva a legnagyobb videomegosztón is elérhetővé váltak. Magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia és földrajz tantárgyakból összesen 360 videó hivatott arra, hogy kiegészítse a digitális oktatást, valamint a hatékony önálló tanulásra ösztönözzön az érettségi vizsgák előtt.

Közölték, érdemes megnézni az ingyenesen elérhető kínálatot, ugyanis az órákat középiskolai tanárok tartják valamennyi témakört érintve a korábbi érettségi időszakokból. Ha bizonytalan vagy a nyelvtan tételekben, vagy csak érdekel a szónoklattan mestersége, a stílusok, a hangtan, a szófajtan, a nyelvújítás vagy a magyar nyelv alakulása, akkor kattints a magyar nyelv és irodalom lejátszási listára, amelyen részenként 25 percben kaphatsz átfogó képet az adott témakörről - írták.

A tartalmak segíthetnek az ismétlésben, az összegzésben, a kiegészítésben, valamint elmélyíteni az iskolában megszerzett ismereteket, ráadásul kevesebb idő alatt, mint egy negyvenöt perces tanóra.

Az M5 videomegosztó csatornáján még több oktatási tartalom elérhető: a középiskolások további tantárgyakat, a felsősök pedig évfolyamra lebontva találhatnak témákat a legtöbb tantárgyhoz. Az érettségihez kapcsolódó műsorok tantárgyi témakörök szerinti youtube-linkes elérhetősége a MédiaKlikken érhető el.

Címkék: érettségi, M5, videó, youtube

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni