Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. December 09. 07:11, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Már csaknem 30 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó kampány során

Már csaknem 30 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó kampány során

Vasárnapig csaknem 30 millió forint gyűlt össze a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában - közölte Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója az M1 csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

A Jónak lenni jó! adományvezetője kiemelte: a nyolcadik alkalommal megrendezett kampányban most először tapasztalnak ekkora aktivitást, rekordon a hívások száma.

Siklósi Beatrix kitért arra is, hogy már 8 licitre váró tárgyuk van. Elmondta, hogy egy adakozó a győri balett által felajánlott keresztet a meghirdetett ár többszöröséért vásárolta meg. Egy másik adakozó - aki pár éve egy 40 milliós házat ajánlott fel egy 4 gyerekes családnak -, most jelentkezett, hogy szeretne inkubátorokat vásárolni az alapítványnak.

Az akciót támogatja mások mellett Babos Tímea, Petrás János, Rúzsa Magdolna, Hosszú Katinka, a Nemzeti Táncegyüttes, Vásáry Tamás és Bródy János is.

Jövő héten, advent harmadik vasárnapján egész napos programmal zárul a kampány. Ennek keretében a közmédia több csatornáján egész nap műsorok lesznek, többek között bemutatják a Peter Cerny Alapítvány munkáját is - közölte.

Magonyi Andreas Zsolt, a Plácido Domingo Classics fesztivál társalapítója arról beszélt, hogy Plácido Domingo idén koncertet adott Magyarországon. Ennek tiszteletére a zeneakadémia lámpadizájnere készített egy art deco lámpát. Ezt ajánlották fel az akcióba.

Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője köszönetet mondott annak a több mint 52 ezer embernek, aki vasárnap reggelig adományozott. Azt mondta, a Jónak lenni jó! akciója hatalmas fordulópontot jelent az alapítvány életében. Ez megteremti a lehetőséget arra, hogy például kicseréljenek gépeket, új módszereket vezethessenek be a gyógyításban - közölte.

A közmédia Jónak lenni jó! akciójában továbbra is várják az adományokat. A 13600-as szám hívásával a 04-es melléken vagy SMS-ben a 13600-as számon a 04-es kód elküldésével 500 forinttal támogathatják az akciót. A Jónak lenni jó! idei kedvezményezettje a 30 éve működő, koraszülötteket segítő Peter Cerny Alapítvány - hangzott el a műsorban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során