Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2023. Február 04. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: RTL

Már javában ontania kellene a vakcinákat a debreceni gyárnak

Már javában ontania kellene a vakcinákat a debreceni gyárnak

Nagyratörő tervek, hangzatos ígéretek ...

A koronavírus-járvány lassan lecsengőben van, ám a debreceni vakcinagyár, aminek már régen működnie kellene, még mindig nem épült fel - számolt be róla az RTL Híradó.

Palkovics László korábbi innovációs és technológiai miniszter 2022 végére ígérte a vakcinagyártás megindulását a debreceni nemzeti oltóanyaggyárban. Csakhogy a gyárat azóta sem sikerült felhúzni, igaz már szerkezetkész. Minderről a kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter annyit mondott: kérdés, van-e még értelme COVID-19 elleni vakcinát gyártani, vagy mást kell - idézte a politikust az RTL Híradója.

Nagyratörő tervek, hangzatos ígéretek ...
Már javában zakatolnia kellene a Debrecenbe álmodott nemzeti oltóanyaggyár gyártósorainak, ám az eredeti terv minden bizonnyal módosulni fog, ugyanis amint azt a Híradó által megkérdezett víruskutató, Rusvai Miklós elmondta: a koronavírus elleni oltóanyagra időközben lecsökkent az igény, és nem valószínű, hogy a közeljövőben ez változni fog. Véleménye szerint inkább a ciklikusan visszatérő betegségek – például az influenza – elleni oltóanyagok gyártására kellene fókuszálni.

Palkovics László az alapkőletételkor elmondta: a létesítmény lehetővé teszi, hogy ne függjünk a külföldi vakcinabeszállítóktól, ugyanakkor Magyarország is bekapcsolódhat az uniós exportba. A debreceni gyárban a tervek szerint 20 millió adag különböző típusú oltóanyagot tudnak majd gyártani évente, többek között koronavírus ellenit is. Elsősorban magyar vakcina előállítása volt a cél, de orosz, kínai, kanadai és izraeli oltásokról is tárgyaltak akkor - hangzott el az RTL Híradóban.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 16:00, szombat | Helyi

Bóna Szabolcs az Agroinform podcastjában beszél az állattenyésztés körüli félreértésekről

Rengeteg félreértés kering az állattartás és az állattenyésztés körül.

2023. December 09. 13:00, szombat | Helyi

Ne a tűzoltók érkezzenek, inkább a vendégek

Az adventi időszak veszélyei.

2023. December 09. 09:00, szombat | Helyi

A közelmúltban több balesetet is okozott az elsőbbségadás elmulasztása

Az elsőbbség megadása kötelező!

2023. December 08. 16:00, péntek | Helyi

Mihányi is csatlakozott a karácsonyi cipősdoboz akcióhoz

Adományaikat december 18-ig adhatják le.