Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 09. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Már nemzetközi megfigyelők is vizsgálják az ellenzéki plakátok rongálását a csornai választókerületben

Már nemzetközi megfigyelők is vizsgálják az ellenzéki plakátok rongálását a csornai választókerületben

Kovácsné Varga Ildikó rendőrségi feljelentést is tesz.

Mint minden szerda reggelt, a mait is a csornai piacon kezdte Kovácsné Varga Ildikó, az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség képviselőjelöltje. Vendégei Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke, és Ujhelyi István az Európai Parlament képviselője voltak. Beszélgettek az emberekkel, meghallgatták a gondjaikat.

A piaci program után Kovácsné Varga Ildikó arról tájékoztatta a vendégeit, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői Csornán jártak kedden, és az ellenzéki plakátok ellopásával és rongálásával kapcsolatban egyeztettek a jelölttel, gyűjtöttek adatokat és információkat.

Ujhelyi István európai képviselőt arról kérdeztük, hogy mit jelent az, ha egy már 18 éve Európai Uniós tagország parlamenti választására teljes körű, több száz fős megfigyelői csoportot küld az EBESZ. Volt-e már ilyenre példa, mire lehet erről következtetni?
- Az Európai Unió történetében egyetlen egyszer fordult elő hasonló egy bolgár választáson.- kezdte Ujhelyi István. Ezen kívül hasonlóra még az igény sem merült fel. Ez önmagában szégyen az Orbán kormányra, de sajnos szégyen Magyarországra is. Az EBESZ nem a választásokba szól bele, hanem egy jelentést fog írni arról, hogy mit tapasztalt a magyar parlamenti választási kampányban és a választáson. Már hetekkel a választás előtt el kellett jönniük Csornára, ahol a fideszes hatalmi gépezet elképesztő erőszakosan mindent leuralva végzi a kampányát, amit sajnos máshol az országban is tapasztalunk. Sajnos valószínűleg az EBESZ jelentésébe Csorna is be fog kerülni mint negatív példa.

- Mit lehet tudni az EBESZ megfigyelők csornai útjáról?
- Egy korábbi videónkból (a videó a cikk végén megnézhető) szereztek tudomást arról, hogy Csorna és Kapuvár között lefestették az óriásplakátjainkat.- válaszolta Kovácsné Varga Ildikó képviselő-jelölt. Erről érdeklődtek, de sajnos friss, aktuális eseményekről is tájékoztathattuk őket. Támogatóink jelezték, hogy a villanyoszlopokra feltett plakátjainkat ellopták vagy megrongálták Csornán a Thököly utcában, Bősárkányban, Markotabödögén, Acsalagon, Koroncón. Beziben és Veszkényben pedig festékkel fújják le a plakátokat. Nem tudunk nem szervezett akcióra gondolni. Ezeket az eseteket az EBESZ megfigyelők már vizsgálják, és megállapodtunk, hogy folyamatos kapcsolatban maradunk, és ha újabb esetek jutnak tudomásunkra, azokról is tájékoztatjuk őket, küldünk fotókat. Természetesen rendőrségi feljelentést is teszek. Ezúton is felszólítom Gyopáros Alpárt, hogy fogja vissza az embereit, jogszerűen és tisztességesen kampányoljanak! Állítsák le a gyűlöletkeltő rágalmazó Facebook oldalakat és a gyűlöletkeltő rágalmazó hamis Facebook profilokat. Mindezeket látva végtelenül cinikusnak tartom, hogy Gyopáros Alpár még engem perelt be a bíróságon mert egy hírportál cikkét megosztottam a Facebook oldalamon.

- Választási csalást nem csak a választás napján lehet elkövetni, nem véletlen, hogy az EBESZ képviselői már itt vannak.
- Szerintem a választások napján lesz a legkevesebb csalás.- vélte Ujhelyi István. Ebben közrejátszik az is, hogy annyi önkéntes jelentkezett, hogy minden szavazókörbe tudunk legalább két ellenzéki szavazatszámlálót küldeni. Annak már túl nagy a kockázata, túl átlátszó. Nyilvánvaló, hogy a határon túlról érkező levélszavazatoknál ordít a csalás lehetősége. Az előző években az Orbán rendszer kiiktatott minden olyan független intézményt, amely kontrollja lehetne a hatalomnak. Beleértve az igazságszolgáltatást, a nyomozati szerveket, a közpénzből finanszírozott nyíltan hazug propagandagépezetet, közmédiát, milliárdokba kerülő Facebook hadsereget. Ez a putyini tempó. Ide tartozik a választókörzetek korábbi önkényes kialakítása, az, hogy az adóhivatal küld ki nyíltan politikai Orbán kampánylevelet, hogy az oltásra regisztrálók nem a pandémiáról kaptak e-mail-eket, hanem leplezetlen kormányzati propagandát, hogy a fideszes vezetésű helyi önkormányzatok hogyan lehetetlenítik el a helyi ellenzéki pártokat és megszólalási lehetőségeiket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.