Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 08. 11:58, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Már több mint 1400 jelöltet vettek már nyilvántartásba az egyéni választókerületekben

Már több mint 1400 jelöltet vettek már nyilvántartásba az egyéni választókerületekben

Egy nap alatt további 130 jelöltet vettek nyilvántartásba a választókerületi választási bizottságok az áprilisi országgyűlési választásra, így már 1437 nyilvántartásba vett jelölt van.

A választási bizottságoknak péntek éjfélig még közel 800 jelölt nyilvántartásba vételéről kell dönteniük.

Hétfő délután négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az áprilisi országgyűlési választásra. A Nemzeti Választási Iroda csütörtök reggeli adatai szerint 3009 jelöltet jelentettek be határidőig, ebből 88 független, a többit összesen 75 jelölőszervezet állította.

A választási bizottságok csütörtök reggelig 1437 jelöltet már nyilvántartásba vettek: közülük 31-en függetlenek, a többiek 61 jelölőszervezethez tartoznak. Összesen 721 jelölt nyilvántartásba vételét tagadták meg, ebből 15 független. A választástól már visszalépett 3 független jelölt, valamint további 33 párt 59 jelöltje.

A választási bizottságok 270 jelöltről döntöttek szerdán, ebből 130-at nyilvántartásba vettek, 140 nyilvántartásba vételét pedig elutasították. A péntek éjféli határidőig még 789 jelölt nyilvántartásba vétele ügyében kell döntést hozniuk.

A Fidesz-KDNP-nek 106 egyéni választókerületi jelöltjét vették már nyilvántartásba, a Jobbiknak és az LMP-nek 104-104, a Momentum Mozgalomnak 80, az MSZP-Párbeszédnek 58, a Magyar Munkáspártnak 55, az Összefogás Pártnak 54, a Magyar Igazság és Élet Pártjának 48, a DK-nak 46 nyilvántartásba vett jelöltje van.

Huszonhétnél több egyéni jelöltjét vették már nyilvántartásba a Kell az Összefogás Pártnak (43), a Magyarországi Cigánypártnak (42), a Családok Pártjának (38), a Közös Nevező 2018-nak (38), a Szegény Emberek Magyarországért Pártnak (36), az Együttnek (32), az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Pártnak (31), a Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártjának (29), az Iránytű Pártnak (28), a Sportos és Egészséges Magyarországért Pártnak (28), a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak (27) és a Rend és Elszámoltatás Pártnak (27).

Az országgyűlési választáson csak azok indulhatnak jelöltként, akiknek a hétfő délutáni határidőig sikerült összegyűjteniük 500 érvényes ajánlást az ajánlóíveken, azokat leadták a választási bizottságnál és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételéről a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok így jelennek meg az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n. Várhatóan a bejelentett jelöltek száma már nem fog változni, de a nyilvántartásba vett jelöltek számára vonatkozó adatok még folyamatosan emelkednek péntekig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni