Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2012. Május 25. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Már változtatnak: csökkentenék a telefonadót

Már változtatnak: csökkentenék a telefonadót

Alig telt el egy hét a telefonadó elfogadását követően, máris módosítják a vonatkozó szabályokat.

A gazdasági bizottság által benyújtott módosítás értelmében a magánszemély után fizetendő 700, a cégek után fizetendő 2500 forintos adóplafon csak 2013-tól lenne érvényben. A telefonadóhoz Rogán Antal nyújtott módosító javaslatot- írja az mfor.hu.

Idén a magánszemélyekhez kapcsolódó számok után maximum 400, a vállalatok utáni hívószámokra pedig maximum 1400 forintot kellene fizetniük a távközlési cégeknek. A módosítás szerint a teszt-hívások mellett már a teszt-SMS-k is mentesülnének az adó hatálya alól, az adót pedig a telekomcégeknek az elfogadott törvényben foglalt tárgyhót követő hó 20. napja helyett egy hónappal későbbi határidővel, a tárgyhót követő második hónap 20-ig kellene kifizetniük.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:49, péntek | Belföld

Nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

A buszosokat és a tehergépkocsik sofőrjeit ellenőrzi hétfőtől február végéig a rendőrség a Roadpol Truck & Bus akció keretében.

2024. Február 23. 13:47, péntek | Belföld

Orbán Viktor: négy géppel bővül a magyar Gripen-flotta

További négy géppel bővíti Magyarország a honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel.

2024. Február 23. 09:18, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben kapuzárási pánik van

Brüsszelben kapuzárási pánik van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár.

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős