Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2012. Március 10. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Maradhat a gázár?

Maradhat a gázár?

Csekély az esélye annak, hogy áprilisban emelkedjen a gáz lakossági ára – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a lap gázáremeléssel kapcsolatos megkeresésére közölte: a januári, 4,2 százalékos tarifadrágulás fedezte az energiahordozók világpiaci ármozgását. A kormány változatlanul fontosnak tartja a rezsiköltségek kordában tartását, és mindent megtesz azért, hogy az energiaárak a lakosság teherviselő képességéhez illeszkedő módon és mértékben alakuljanak – idézi az NFM válaszát a Magyar Nemzet szombati száma.

Az idei év elején bevezetett minimális áremelést a fogyasztók zavartalan téli ellátása miatt kezdeményezte a tárca, mert – mint írják – 2011 végén a földgáz világpiaci árának alakulása és a forint árfolyamváltozása miatt a minisztérium megítélése szerint az ellátás biztonsága nem lett volna szavatolható a korábbi végfogyasztói árszint fenntartása mellett.

A lap emlékeztet rá, hogy a hazai szabályozott gáztarifa egyrészt az orosz hosszú távú szerződésalapján érkező fűtőanyag, másrészt pedig a nyugat felől bejövő piaci gáz árából áll össze. Utóbbiára a gazdasági válság 2008-as kezdete óta jóval alacsonyabb a kelet felől érkező földgáz díjánál.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 10:56, kedd | Belföld

Rendőrökre támadtak a gyámügyintézés során - Videó

2023. Május 30. 09:47, kedd | Belföld

Többször is felhívta a győri rendőrkapitányságot, hogy bomba van az épületben

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki több alkalommal olyan bejelentést tett, hogy bomba van a rendőrségen.

2023. Május 29. 20:46, hétfő | Belföld

Zavargások Koszovóban - 20 magyar békefenntartó megsérült

A jelenlegi információk szerint több mint 20 magyar katona sérült meg, közülük 7 fő súlyosan, állapotuk stabil. A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség további kezelésre légi úton, Magyarországra szállítja.