Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Március 10. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Maradhat a gázár?

Maradhat a gázár?

Csekély az esélye annak, hogy áprilisban emelkedjen a gáz lakossági ára – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a lap gázáremeléssel kapcsolatos megkeresésére közölte: a januári, 4,2 százalékos tarifadrágulás fedezte az energiahordozók világpiaci ármozgását. A kormány változatlanul fontosnak tartja a rezsiköltségek kordában tartását, és mindent megtesz azért, hogy az energiaárak a lakosság teherviselő képességéhez illeszkedő módon és mértékben alakuljanak – idézi az NFM válaszát a Magyar Nemzet szombati száma.

Az idei év elején bevezetett minimális áremelést a fogyasztók zavartalan téli ellátása miatt kezdeményezte a tárca, mert – mint írják – 2011 végén a földgáz világpiaci árának alakulása és a forint árfolyamváltozása miatt a minisztérium megítélése szerint az ellátás biztonsága nem lett volna szavatolható a korábbi végfogyasztói árszint fenntartása mellett.

A lap emlékeztet rá, hogy a hazai szabályozott gáztarifa egyrészt az orosz hosszú távú szerződésalapján érkező fűtőanyag, másrészt pedig a nyugat felől bejövő piaci gáz árából áll össze. Utóbbiára a gazdasági válság 2008-as kezdete óta jóval alacsonyabb a kelet felől érkező földgáz díjánál.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.