Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 15. 13:43, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Márciusban jöhet az iPad 3

Márciusban jöhet az iPad 3

Március 7-én mutatkozhat be a legújabb Apple-tablet, amely még gyorsabb adatátvitelre lesz képes, mint a korábbiak. Többek között - az újdonságok sorát lásd cikkünkben.

Az iMore.com értesülései szerint az Apple március 7-én, szerdán mutatja be népszerű tabletje legújabb modelljét, az iPad 3-at. A dátum remekül passzolna a cég jól bejáratott marketing-gyakorlatához: a táblagép második verziója 2011. március 2-án, az „eredeti” iPad pedig 2010. január 27-én debütált – mindkettő szerdai nap volt.

IPad 3 találgatások

Apple iPad3: június előtt nem lesz kész
Ipad 3, négyszeres felbontással
Késik az iPad 3

Mivel a korábbi iPad-bemutatókat Steve Jobs, az Apple tavaly elhunyt legendás alapító-vezérigazgatója tartotta, több mint valószínű, hogy a rég várt sajtótájékoztatót utódja, Tim Cook fogja levezényelni.

A Wall Street Journal információi szerint az iPad 3 lehet az Apple első olyan mobileszköze, ami a rendkívül gyors adatátvitelt szavatoló negyedik generációs mobiltechnológiát, az LTE-t is támogatni fogja.

A lap értesüléseit a Computerworld.com által megkérdezett szakértők véleménye is alátámasztja. „Nagyon meglepne, ha az iPad 3 nem támogatná az LTE-t” - nyilatkozta Aaron Vronko, az iPhone, iPod és iPad-alkatrészek forgalmazására szakosodott Rapid Repair ügyvezető igazgatója. Vronko szerint több mint valószínű, hogy az Apple nem csak a táblagépeiben, hanem az idén bemutatásra kerülő új iPhone-okban is elérhetővé teszi az LTE-technológiát.

A szakemberek többsége szerint az iPad 3 az LTE-chip mellett jobb felbontású kijelzőt, gyorsabb – akár négymagos – processzort, és nagyobb beépített memóriát is kaphat. Az LTE-képes eszköz ára várhatóan 629 dollár körül alakul majd: ennyibe kerülnek most a 3G-kompatibilis iPad 2-k.

Brian Marshall, a Wall Street Journal elemzője szerint az Apple az új tablet piacra dobásával jelentősen, éves összevetésben akár 140 százalékkal növelhetné első negyedéves értékesítési mutatóit. Ez 11,3 millió darab eszköz kiszállítását jelentené.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.