Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2012. Január 16. 06:51, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Martonyi: a kilépés államcsődhöz vezetne

Martonyi: a kilépés államcsődhöz vezetne

Értelmetlen az Európai Unióból való kilépésről beszélni, mert az csak államcsődhöz vezetne, tovább növelve Magyarország kiszolgáltatottságát – nyilatkozta Martonyi János külügyminiszter a köztévében.

A tárcavezető hangsúlyozta, megállapodásra törekednek az IMF-el és az Európai Bizottsággal, de ez nem jelenti azt, hogy minden feltételt elfogadnának.

Államcsődhöz vezetne az Unióból történő kilépés – mondta Martonyi János, annak apropóján, hogy a Jobbik szombaton EU-ellenes, zászlóégetéssel kísért demonstrációt szervezett. A külügyminiszter szerint erről részletesen beszélni sem érdemes, a felvetésnek ugyanis nincs értelme. Martonyi az m1 Lényeg című műsorában alaptalan és komolytalan találgatásnak nevezte azt is, hogy Brüsszel csak személycserék és politikai változások árán járulna hozzá a készenléti hitelhez – azt ugyanakkor elismerte, hogy nehéz tárgyalásokra számítanak az Európai Bizottsággal és a Nemzetközi Valutalap vezetőségével.

A külügyminiszter egyértelművé tette, hogy a kormány megállapodásra törekszik, ez azonban nem jelenti a feltétel nélküli megadást. Minden tárgyalható, den nem minden elfogadható - fogalmazott Martonyi János. (A beszélgetést a köztévén vasárnap este láthatják az érdeklődők – írja a hirado.hu.)

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség/ archívum

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 13:15, csütörtök | Belföld

Ledobta kutyáját a negyedikről egy férfi, ötven nap elzárásra ítélték

Állatkínzás miatt ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta a kisméretű kutyáját 4. emeleti lakásának teraszáról - írja a Fővárosi Törvényszék.

2023. Június 08. 13:11, csütörtök | Belföld

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több vármegyére

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

2023. Június 08. 13:09, csütörtök | Belföld

Gátat szab a kormány a külterületek belterületbe vonásának

Gátat szab a kormány a jövőben a külterületek belterületbe vonásának, különösen a balatoni térségben - mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) építészeti államtitkára csütörtökön Balatonfüreden.