Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 09. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Hantech Zrt

Másfél millió eurós beruházással folytatja fejlesztési terveit idén a Hantech

Másfél millió eurós beruházással folytatja fejlesztési terveit idén a Hantech

A csornai székhelyű társaság saját szakmunkásképző intézettel biztosítja munkaerő szükségletét, dolgozóinak pedig 10 százalékos béremelést helyezett kilátásba.

Saját erő felhasználásával idén is folytatja fejlesztési programját a Hantech. Az előirányzott másfél millió eurós befektetéssel a csornai gyárban és a Tamásiban működő üzemben állítanak be új gépeket – így például a legkorszerűbb lézervágó berendezéseket. A hazai mezőgépgyártó ipar vezető cége az elmúlt években több milliárdos fejlesztéseket valósított meg saját és állami fejlesztési forrásokból. A beruházásokra az egyre növekvő exportigények miatt volt szükség. A Hantech ugyanis a világ legjelentősebb mezőgazdasági gépgyártó cégeinek szállít részegységeket. Partnerei között megtalálható többek közt a cseh Zetor, a lengyel Crystal, a japán Kubota és az amerikai John Deere. De hosszú távú, stratégia együttműködési szerződést kötöttek a német-amerikai Welger cégcsoporttal is. Ennek keretében a magyar cég bálázó gépeket és ennek részegységeit szállít partnerének. A Hantech cégcsoport gyártmány palettája a korszerű digitális műszerfaltól a betakarító gép részegységekig ível folyamatosan bővül. A termelés 90 százalékát exportálják.

A csornai székhelyű vállalkozás tulajdonosa Zelenka Pál az idei fejlesztésekkel kapcsolatban fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Hantech nem csak a berendezésekbe, de a szakoktatásba is komoly összegeket fektet. A duális szakképzés keretében idén már 72 diák tanul a cég szakmunkás képző intézetében. A több mint 500 főt foglalkoztató cég eredményeiből a foglalkoztatottak is részesednek: idén 10 százalékos béremelésre számíthatnak.

Címkék: csorna, Hantech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.