Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2018. November 05. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Mától ingadozhat a nyomás, elszíneződhet az ivóvíz Csornán, Farádon és Dörben

Mától ingadozhat a nyomás, elszíneződhet az ivóvíz Csornán, Farádon és Dörben

Hálózatöblítést végez a Pannon-Víz.

A Pannon-Víz Zrt értesíti Csorna város, Farád és Dör község lakosságát, hogy november 5 től november 23-ig az éjszakai órákban átmeneti nyomásingadozásra és vízelszíneződésre számíthatnak. A megszokott jó vízminőség fenntartása érdekében a vízellátó csőhálózatot rendszeresen öblíteni kell. A munkát a szolgáltató november 5-én este kezdi, és várhatóan november 23-ig fog tartani.

A Pannon-Víz Zrt munkatársai az éjszakai órákban öblítik az utcai vízvezetékeket, hogy minél kisebb kellemetlenséget okozzanak. Az öblítési munkákkal szakaszosan haladnak a vízműteleptől távolodva. Így egy-egy körzetben csak néhány napig számíthatnak változásra.

Átmeneti vízhiányra, nyomáscsökkenésre, vízelszíneződésre főleg az éjszakai és a kora hajnali órákban lehet számítani, de időnként a nappali órákban is találkozhatnak vízelszíneződéssel.

Az ivóvíz elszíneződését a csőhálózatban lévő vas vegyületek (vas-hidroxidok) okozzák, melyek nem károsak az egészségre. Ülepítés után az elszíneződött víz fogyasztható.

A vízelszíneződés a háztartási célú vízhasználatot megnehezíti, ezért kérik af ogyasztókat, hogy a fenti időszakban lehetőség szerint a nappali órákban működtessék mosógépeiket, és a fehér ruhák mosása előtt szemrevételezéssel ellenőrizzék a vízminőséget.

Az utcai ivóvíz vezetékek öblítése okozta nyomásváltozás a 40-50 éves társasházi belső vízellátó rendszerekben is felkeverheti a lerakódásokat.

A vízhálózat öblítés a közterületi mosató-csonkokon, illetve tűzcsapokon keresztül történik, nagyobb mennyiségű víz kiengedésével. A kiengedett vizet a szikkasztóárkok azonnal nem tudják elnyelni, így akár több órán keresztül kisebb-nagyobb területen elönthetik az utakat, járdákat.

A tervezett és rendszeres hálózatöblítési munkák következtében több hónapig ismét zavarosodás-mentesen üzemeltethető a vezetékrendszer.

A Pannon-Víz Zrt kéri szíves türelmüket, és megértésüket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 13:00, szombat | Helyi

Vágányzári menetrend a Csorna-Szombathely vasútvonalon

Vonatpótló buszok járnak.

2024. Május 25. 09:00, szombat | Helyi

Állami segítséggel próbálják átjátszani a kínaiaknak a csornai napelemgyárban alkalmazott svájci technológiát?

Csornán játszódott az elmúlt évtized egyik legsötétebb hazai története.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 16:00, péntek | Helyi

Szakmai nap a csornai aranyhímzésről

Megcsodálták és megcsinálták.