Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 05. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Mától ingadozhat a nyomás, elszíneződhet az ivóvíz Csornán, Farádon és Dörben

Mától ingadozhat a nyomás, elszíneződhet az ivóvíz Csornán, Farádon és Dörben

Hálózatöblítést végez a Pannon-Víz.

A Pannon-Víz Zrt értesíti Csorna város, Farád és Dör község lakosságát, hogy november 5 től november 23-ig az éjszakai órákban átmeneti nyomásingadozásra és vízelszíneződésre számíthatnak. A megszokott jó vízminőség fenntartása érdekében a vízellátó csőhálózatot rendszeresen öblíteni kell. A munkát a szolgáltató november 5-én este kezdi, és várhatóan november 23-ig fog tartani.

A Pannon-Víz Zrt munkatársai az éjszakai órákban öblítik az utcai vízvezetékeket, hogy minél kisebb kellemetlenséget okozzanak. Az öblítési munkákkal szakaszosan haladnak a vízműteleptől távolodva. Így egy-egy körzetben csak néhány napig számíthatnak változásra.

Átmeneti vízhiányra, nyomáscsökkenésre, vízelszíneződésre főleg az éjszakai és a kora hajnali órákban lehet számítani, de időnként a nappali órákban is találkozhatnak vízelszíneződéssel.

Az ivóvíz elszíneződését a csőhálózatban lévő vas vegyületek (vas-hidroxidok) okozzák, melyek nem károsak az egészségre. Ülepítés után az elszíneződött víz fogyasztható.

A vízelszíneződés a háztartási célú vízhasználatot megnehezíti, ezért kérik af ogyasztókat, hogy a fenti időszakban lehetőség szerint a nappali órákban működtessék mosógépeiket, és a fehér ruhák mosása előtt szemrevételezéssel ellenőrizzék a vízminőséget.

Az utcai ivóvíz vezetékek öblítése okozta nyomásváltozás a 40-50 éves társasházi belső vízellátó rendszerekben is felkeverheti a lerakódásokat.

A vízhálózat öblítés a közterületi mosató-csonkokon, illetve tűzcsapokon keresztül történik, nagyobb mennyiségű víz kiengedésével. A kiengedett vizet a szikkasztóárkok azonnal nem tudják elnyelni, így akár több órán keresztül kisebb-nagyobb területen elönthetik az utakat, járdákat.

A tervezett és rendszeres hálózatöblítési munkák következtében több hónapig ismét zavarosodás-mentesen üzemeltethető a vezetékrendszer.

A Pannon-Víz Zrt kéri szíves türelmüket, és megértésüket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.