Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Október 01. 13:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

MÁV: teljessé vált a KISS emeletes motorvonatokból álló flotta

MÁV: teljessé vált a KISS emeletes motorvonatokból álló flotta

A következő hónapokban forgalomba állhat az utolsó néhány szerelvénnyel együtt a napokban átvett 40. KISS emeletes motorvonat, amellyel teljessé vált a megrendelt flotta.

A vasúttársaság közleményében azt írták, hogy a legújabb, korszerű emeletes motorvonatok a többihez hasonlóan elsősorban a legforgalmasabb budapesti elővárosi vonalakon állnak majd szolgálatba - a hatósági vizsgáktól függően - várhatóan a decemberi menetrendváltástól.

Közölték: a tervek szerint több emeletes motorvonat jár majd a győri fővonalon, és a járművek a hatvani vonalon is megjelennek, jelenleg pedig már a Budapest-Vác-Szob, Cegléd-Szolnok, Újszász-Szolnok, Esztergom, Győr-Hegyeshalom között, hétvégén a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon járnak KISS-szerelvények.

Azt írták, a 40 KISS és a 123 FLIRT révén Budapest elővárosában már túlnyomórészt korszerű motorvonatokkal oldja meg a személyszállítást a társaság.

Fotó: MÁV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott