Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Április 03. 16:35, vasárnap | PR
Forrás: (x)

Még a nyár előtt szerezzük be a fényzáró rolót a tetőablakra

Még a nyár előtt szerezzük be a fényzáró rolót a tetőablakra

Egyre melegebbek a nyarak, így egyre fontosabbá válik a lakások hűtéséről és árnyékolásáról való gondoskodás.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a hosszabb várakozást, érdemes már most megrendelni a fényzáró rolót a tetőablakra.

A lakások energetikai teljesítményén télen sokat javíthat a megfelelő szigetelés, nyáron pedig a megfelelő árnyékolás. A tetőtérben még fontosabb az árnyékolás, mivel nagy szögben éri a lakás falát alkotó tetősíkot a napsütés, így a belső tér is jóval könnyebben melegszik fel. Rendkívül sokat tehet egy jó minőségű fényzáró roló a tetőablakra szerelve a hőmérséklet csökkentéséért. Összefoglaljuk, hogy miket érdemes tudni róla.

Fényzáró roló tetőablakra szerelhető változatai

Az anyagától függően többféle fényáteresztő képességgel is készülnek rolók. Lehet ugyanis teljes vagy részleges a fényzáró roló a tetőablakon attól függően, hogy mennyire szeretnénk elsötétíteni a helyiséget.

A hálószobába érdemes egy teljes fényzáró rolót választani a tetőablakra, hogy az éjszakai nyugalmat ne zavarják meg az utcai lámpák vagy épp a telihold fénye. A nappaliba, konyhába és további helyiségekbe pedig praktikusabb egy részlegesen fényzáró rolót felhelyezni. Ez is biztosítja a lakás nagymértékű hűtését a napsugarak behatolásának megakadályozásával, ugyanakkor nem borítja túl sötétbe a helyiséget.

Kényelmes használat

A fényzáró rolót tetőablakra szerelés után rendkívül könnyű és kényelmes használni. A legtöbb változata fokozatmentesen állítható, így pontosan annyi fényt engedünk be a helyiségbe, amennyire szükségünk van. Emellett pedig a tetőablakra szerelhető rolók elektromos vezérléssel is elérhetőek, így még kényelmesebb és könnyebb akár távolról lezárni az ablakot a túlzott felmelegedés elkerülése érdekében.

Mivel a fényzáró roló a tetőablakon egy oldalsó sínben fut, a roló mellett sincs esélye a napsugaraknak, hogy beszökjenek és ezzel a roló tökéletes zárást biztosít.

Beltéri design elem

A tetőablakra szerelhető fényzáró rolóknak van egy további funkciója, ez pedig nem más, mint a dekoráció. Már számtalan színben és mintával érhetőek el ezek a rolók, így harmonizálnak a lakás színeivel és mintáival, vagy éppen hangsúlyosabb design elemként is funkcionálhatnak. Feltekert állapotban pedig teljesen láthatatlanok, így csak akkor vesznek részt a lakás hangulatának alakításában, mikor szükségünk van rájuk.

Címkék: roló, tetőablak

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 17:59, szerda | PR

Hogyan és mi alapján válasszunk kaszinót?

Napjainkban sok élő kaszinó létezik és sok élő játékot kínálnak fel, ami kicsit megnehezíti a választást.

2022. Május 03. 12:38, kedd | PR

Kórházat újít a Jánosik Kft.

Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) felújítását végezheti Miskolcon, csaknem 2 milliárd forintnyi értékben a Jánosik és Társai Kft.

2022. Április 30. 17:36, szombat | PR

Ezek a legújabb hálószobatrendek

Egy szép és divatos hálószoba elrendezése nem egyszerű dolog. Még a hálószobát is újra kell bútorozni, vagy újra kell festeni. Ötletet keres egy gyönyörű és divatos hálószobához?

2022. Április 27. 15:19, szerda | PR

K&H: ha pénz áll a házhoz, mit tehetnek a fiatalok?

Tavasszal és nyáron meglódulhatnak a fiatalok bevételei, a húsvéti locsolkodás, a közelgő ballagás és az esetleges nyári munka miatt.