Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 03. 16:35, vasárnap | PR
Forrás: (x)

Még a nyár előtt szerezzük be a fényzáró rolót a tetőablakra

Még a nyár előtt szerezzük be a fényzáró rolót a tetőablakra

Egyre melegebbek a nyarak, így egyre fontosabbá válik a lakások hűtéséről és árnyékolásáról való gondoskodás.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a hosszabb várakozást, érdemes már most megrendelni a fényzáró rolót a tetőablakra.

A lakások energetikai teljesítményén télen sokat javíthat a megfelelő szigetelés, nyáron pedig a megfelelő árnyékolás. A tetőtérben még fontosabb az árnyékolás, mivel nagy szögben éri a lakás falát alkotó tetősíkot a napsütés, így a belső tér is jóval könnyebben melegszik fel. Rendkívül sokat tehet egy jó minőségű fényzáró roló a tetőablakra szerelve a hőmérséklet csökkentéséért. Összefoglaljuk, hogy miket érdemes tudni róla.

Fényzáró roló tetőablakra szerelhető változatai

Az anyagától függően többféle fényáteresztő képességgel is készülnek rolók. Lehet ugyanis teljes vagy részleges a fényzáró roló a tetőablakon attól függően, hogy mennyire szeretnénk elsötétíteni a helyiséget.

A hálószobába érdemes egy teljes fényzáró rolót választani a tetőablakra, hogy az éjszakai nyugalmat ne zavarják meg az utcai lámpák vagy épp a telihold fénye. A nappaliba, konyhába és további helyiségekbe pedig praktikusabb egy részlegesen fényzáró rolót felhelyezni. Ez is biztosítja a lakás nagymértékű hűtését a napsugarak behatolásának megakadályozásával, ugyanakkor nem borítja túl sötétbe a helyiséget.

Kényelmes használat

A fényzáró rolót tetőablakra szerelés után rendkívül könnyű és kényelmes használni. A legtöbb változata fokozatmentesen állítható, így pontosan annyi fényt engedünk be a helyiségbe, amennyire szükségünk van. Emellett pedig a tetőablakra szerelhető rolók elektromos vezérléssel is elérhetőek, így még kényelmesebb és könnyebb akár távolról lezárni az ablakot a túlzott felmelegedés elkerülése érdekében.

Mivel a fényzáró roló a tetőablakon egy oldalsó sínben fut, a roló mellett sincs esélye a napsugaraknak, hogy beszökjenek és ezzel a roló tökéletes zárást biztosít.

Beltéri design elem

A tetőablakra szerelhető fényzáró rolóknak van egy további funkciója, ez pedig nem más, mint a dekoráció. Már számtalan színben és mintával érhetőek el ezek a rolók, így harmonizálnak a lakás színeivel és mintáival, vagy éppen hangsúlyosabb design elemként is funkcionálhatnak. Feltekert állapotban pedig teljesen láthatatlanok, így csak akkor vesznek részt a lakás hangulatának alakításában, mikor szükségünk van rájuk.

Címkék: roló, tetőablak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?