Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. Május 10. 09:49, szerda | Helyi
Forrás: Diákhitel Központ Zrt

Még egy hétig lehet diákhitelt igényelni

Még egy hétig lehet diákhitelt igényelni

A tanév utolsó Diákhitel igénylési határideje: május 15.

Május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket a Diákhitelre jogosult hallgatók. Aki kifut a határidőből, legközelebb csak a 2017/2018-as őszi tanévben juthat pénzhez.

Érdemes még egyszer végiggondolniuk az idei tanévre esedékes pénzügyi kiadásokat az egyetemi, főiskolai hallgatóknak, hiszen közeleg a tavaszi félév és egyben a tanév utolsó Diákhitel igénylési határideje, május 15-e. Az időben megigényelt összeg, június 15-én kerül a hallgatók bankszámlájára. Tekintettel a nyári szünetre, ezt követően legközelebb az őszi félév elején, októberben kaphatnak Diákhitelt az azt igénylő hallgatók.

A rekord alacsony, 3,35 százalékos kamatlábú Diákhitel1 esetében havi szinten 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer és 50 ezer forint igényelhető. Az államilag támogatott Diákhitel2 kizárólag képzési díjra fordítható, továbbra is fix 2%-os kamattal, állami támogatás mellett vehető fel. A kötött felhasználású Diákhitel maximuma a hallgató képzési díjának összege.

A Diákhitel igénylése egyszerű és kényelmes, hiszen a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereinek felületeiről (ETR/Neptun) is elindítható. Az elektronikusan kitöltött adatlapokat kinyomtatva, az adott intézmény Tanulmányi Osztályán vagy egyéb kijelölt hiteligénylési pontjain lehet hitelesíteni és leadni. A Társaság hitelügyintézési portálján, a Diákhitel Direkten (www.diakhiteldirekt.hu) továbbra is igényelhetőek a Diákhitelek. Aki a kérelmezésnek ezt a módját választja, szerződését a Diákhitel Központ partner pénzintézeteiben, takarékszövetkezetekben és postahelyeken adhatja le.

Az érdeklődők a Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információt megtalálnak a www.diakhitel.hu weboldalon. A hallgatók további kényelmét szolgálja, hogy a Diákhitel Személyes Ügyfélszolgálata Budapesten két helyszínen is elérhető, a Kacsa utcában és a KÖKI Terminálon is várják az érdeklődőket.

Címkék: diákhitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:00, csütörtök | Helyi

Olvassunk együtt!

Felolvasó est a csornai könyvtárban.

2024. Május 08. 16:00, szerda | Helyi

A hanságligeti Palett-ex Kft. aktuális állásajánlata

Jelentkezzen!

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

NAV Online: nyisson Ügyfélkaput!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért.

2024. Május 08. 09:00, szerda | Helyi

Nyolc független képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba Csornán

A várost érintő döntések meghozatalakor nem a pártutasításokra várnak.