Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 04. 07:01, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Még idén bérrendezést várnak az egészségügyi dolgozók

Még idén bérrendezést várnak az egészségügyi dolgozók

Tarthatatlan az egészségügyben dolgozók helyzete, amely azonnali megoldást kíván - mondta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a szervezet budapesti nagygyűlésén.

Balogh Zoltán szerint elfogadhatatlanok az ágazatban dolgozók munka- és jövedelmi körülményei. A dolgozók azt kérik, hogy még ebben az évben rendezzék anyagi és munkakörülményeiket.

Sok ápolóra egy műszakban 40-60 beteg jut, miközben négyötödük a létminimum alatt él. A kamarában arra is felhívják a figyelmet, hogy a mostani állapotok a külföldi munkavállalásra ösztönöznek, ami itthon munkaerőhiányhoz vezethet.

A dolgozók azt kérik, hogy még ebben az évben rendezzék anyagi és munkakörülményeiket, valamint a szakmai kompetenciáik körét.

Erről szóló nyílt levelüket Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a köztestület szombati budapesti nagygyűlésén átadta Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak.

Szócska Miklós azt mondta: még az utolsó számításokat végzik, ezért a mostani béremelés konkrét összegéről továbbra sem beszélt. Arra viszont konkrét ígéretet tett, hogy az emberi erőforrás fejlesztésére rendelkezésre álló uniós forrásokból még ebben az évben rendezik a szakmai kompetenciákat.

Az államtitkár leszögezte, hogy nem lesz létszámleépítés az ágazatban, átcsoportosítások ugyan lehetnek, de az egészségügyben mindenki munkájára számítanak - tájékoztatott a köztévé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára