Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2015. Május 19. 11:40, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Megállt az árcsökkenés az Európai Unióban

Megállt az árcsökkenés az Európai Unióban

Áprilisban megállt a fogyasztói árak csökkenése az Európai Unióban, az inflációs ráta éves szinten nulla százalék volt - közölte kedden az Eurostat.

Az unió statisztikai hivatalának adatai szerint márciusban mind az euróövezetben, mind az EU egészében még 0,1 százalékkal csökkent a harmonizált (HICP) fogyasztói árindex.

Negatív inflációs rátát 12 tagállamból jelentettek. A legnagyobb csökkenést Görögországban (-1,8 százalék) és Cipruson (-1,7 százalék) regisztrálták, míg a legnagyobb mértékben Máltán (1,4 százalék) és Ausztriában (0,9 százalék) emelkedtek a fogyasztói árak.

Az Eurostat statisztikái azt jelzik, hogy Magyarországon áprilisban éves szinten nulla százalék volt az infláció a márciusi 0,5 százalékos árcsökkenés után. Márciushoz képest 0,4 százalékkal nőtt a fogyasztói árindex.

A KSH adatai szerint áprilisban a fogyasztói árak 0,3 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel korábban, a márciusi szinthez képest pedig átlagosan 0,4 százalékkal emelkedtek.

Címkék: árcsökkenés, unió

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 05:00, szombat | Belföld

Bozótvágó késsel támadt ismerősére egy férfi a mozsgói szőlőhegyen

Emberölés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vettek egy szigetvári férfit, aki kedden, szerelemféltésből, ismerősére támadt a mozsgói szőlőhegyen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

2022. Augusztus 12. 18:01, péntek | Belföld

Idős nőkre támadt, végül sikerült elfogni

A fővárosi nyomozók egy napon belül elfogták a férfit, aki a gyanú szerint tavaly novemberben két idős asszonyt is megtámadott, egyiküknek életveszélyes sérülést okozva. A nyomozás most fejeződött be

2022. Augusztus 12. 17:04, péntek | Belföld

Több mint háromszorosára nőtt a légitársaságok forgalma

Továbbra is erőteljes a globális légi közlekedés fellendülése, az európai légitársaságok júniusi utasforgalma több mint háromszorosára nőtt, 234,4 százalékkal emelkedett 2021 júniusához képest

2022. Augusztus 12. 15:06, péntek | Belföld

Gyorsított engedélyezéssel télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

Az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős növelésével enyhíti a kormány.