Városlista
2022. május 29, vasárnap - Magdolna

Hírek

2011. Október 13. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Megbukott a szlovák kormány - nincs kibővített euró-mentőcsomag

Megbukott a szlovák kormány - nincs kibővített euró-mentőcsomag

Nem szavazta meg a szlovák parlament az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz jogköreinek bővítését.

Az Európai Tanács július 21-i határozatára így nincs szlovák beleegyezés. Ez nem teszi lehetővé az uniós pénzügyi mentőmechanizmusnak, hogy közvetlenül jelenjen meg állampapír vásárlóként a bajba került euróövezeti országok esetében.

Szlovákia lett volna az utolsó euróövezeti tagállam, amelynek jóvá kellett volna hagynia az Euróövezeti Pénzügyi Stabilitási Eszköz kibővítését. Az alap jelenleg 440 milliárd eurót bocsáthat összesen az eurót használó országok rendelkezésére.

Ezt az összeget szerették volna kibővíteni, de ehhez Szlovákia jogi és pénzügyi hozzájárulására is szükség lett volna. Ez a rendkívül fontos szavazás bukott meg a pozsonyi törvényhozásban. Mivel Iveta Radicova miniszterelnök bizalmi szavazással köttette egybe a voksolást, ezért a szlovák kormány is megbukott.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 16:06, szombat | Külföld

Az idén először egymillió alatt a koronavírus-fertőzöttek száma Angliában

Az idén először egymillió alá csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma Angliában a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett legfrissebb becslése szerint.

2022. Május 28. 09:02, szombat | Külföld

Először térképezték fel a pompeji vulkánkitörés egy áldozatának teljes génkészletét

Először térképezték fel a Vezúv Kr.u. 79-es pusztító kitörése miatt meghalt pompeji áldozat teljes örökletes genetikai információját.

2022. Május 27. 17:03, péntek | Külföld

Szívinfarktus miatt meghalt az uvaldei lövöldözésben megölt egyik tanárnő férje

Szívinfarktust kapott és meghalt a Texas állambeli Uvalde városának általános iskolájában történt lövöldözésben megölt egyik tanárnő férje

2022. Május 27. 14:09, péntek | Külföld

Elfogták a kolozsvári nő meggyilkolásával gyanúsított volt egyetemi oktatót

Elfogták Boné Ferenc volt kolozsvári egyetemi oktatót csütörtök este Nagyváradon, a férfit barátnője, Molnár Beáta meggyilkolásával gyanúsítják.