Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 24. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Front Page Communications

Megéri tanulni: az OKJ-t választók 70 százaléka egy éven belül eléri a célját

Megéri tanulni: az OKJ-t választók 70 százaléka egy éven belül eléri a célját

Jobb kereset? Szakmai előmenetel?

A legtöbben szakmai előmenetel, új munkahely megszerzése vagy magasabb jövedelem reményében vágnak bele OKJ-s képzésbe – derül ki a Perfekt Zrt. hallgatói körében készített felméréséből. Az eredmények alapján a tanulásba fektetett munka kevesebb mint egy év alatt meghozza az eredményét.

Sok dolog miatt dönthetünk úgy, hogy visszaülünk az iskolapadba. A jobb kereseti lehetőségek, a szakmai előmenetel, a pályamódosítás vagy általában a tudásszomj is nyomós érv lehet a tanulás mellett. A Perfekt hallgatói körében végzett felméréséből kiderül, hogy a többség konkrét céllal keresi fel a képzőhelyeket, és sokan vannak azok is, akik több célt is megfogalmaztak a tanulással kapcsolatban. A legtöbben (67%) a szakmai előmenetel miatt, a jelentkezők több mint egyharmada (32%) pedig munkahelyváltás céljából képzi magát tovább. 23 százalék magasabb jövedelmet remél, 13 százalék pedig jelenlegi pozícióját, munkakörét szeretné bebiztosítani az új tudás birtokában.

Az OKJ-s képzési forma nagy népszerűségnek örvend, hiszen rövid képzési idő alatt és rugalmas időbeosztásban szerezhetünk új szakképesítést. A tanulást fontolgatók számára azonban az egyik legnagyobb kérdés a jelentkezéskor, hogy megtérül-e a befektetés, illetve mennyi idő alatt valósíthatók meg a kitűzött célok az OKJ elvégzése után. Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője elmondta, hogy felmérésük alapján a jelentkezők 70 százaléka kevesebb mint egy év alatt elérte célját a képzéssel. A megkérdezettek közel felének hat hónap sem kellett mindehhez: 14 százaléknak a képzés elvégzése után azonnal, szintén 14 százaléknak 1-3 hónap alatt, 15 százaléknak pedig 4-6 hónap alatt térült meg a tanulásba fektetett idő és energia.

A szakértő szerint a gyors megtérülési idő elsősorban annak köszönhető, hogy az OKJ-s képzések gyakorlati és piacképes tudást adnak olyan területeken, amelyeken rövid idő alatt lehet jól fizető állásokat szerezni. Kifejezetten nagy az érdeklődés a pénzügyi-gazdasági OKJ-s képzések iránt, amelyeket akár kombinálhatnak is a jelentkezők, így egymást kiegészítő tudást szerezhetnek, amely jól értékesíthető a munkaerőpiacon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.