Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. December 13. 19:18, péntek | Belföld
Forrás: PRovocative

Megérkezett a magyar piacra is a PS4

Megérkezett a magyar piacra is a PS4

A Sony Computer Entertainment Europe új platformja, a PS4™ elhozza a játékosoknak a tökéletes játékélmények új korszakát

A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) 2013. december 13. 0:00 órától Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában is megkezdte a játékfejlesztők igényei által inspirált, a szenvedélyes játékosok számára kifejlesztett PlayStation®4 (PS4™) platform forgalmazását. A PS4 platform jelenleg Ausztriában, Ausztráliában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Hollandiában, Írországban, Lengyelországban, Luxemburgban, Nagy-Britanniában, Németországban, Norvégiában, Oroszországban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban, Svédországban és Új-Zélandon érhető el, ahol 2013. november 29-én jelent meg a piacon.

A vevők számára a PS4 platform az ajánlott 127 900 forintos kiskereskedelmi áron érhető el. Az új konzolok több mint 20 játékból álló kínálattal várják új tulajdonosaikat, köztük olyan exkluzív játékokkal, mint a Knack™ és a Killzone: Shadow Fall™. A 2014 év végére a PS4 platformon elérhető játékok száma eléri a harmincat.*1

„A PlayStation 4 megnyitja az új játékélmények korszakának kapuját - új funkciói és szolgáltatásai révén megváltoztatja a játékvilágot“ – foglalta össze az új konzol jelentőségét Sándor Csaba, az Sony magyarországi fiókjának PlayStation üzletág vezetője. „Az európai PlayStation 4 eladások túlmutatnak az elképzeléseinken, és meggyőződésünk, hogy ez Magyarországon is így lesz. Örömünkre szolgál, hogy a magyarországi játékosoknak is elhozhattuk ezt az új generációs platformot, röviddel annak európai bemutatkozása után, és még karácsony előtt.”

A PS4 platform lehetővé teszi, hogy a fejlesztők megvalósítsák elképzeléseiket, és fantasztikus interaktív világokat alkossanak, akár 1080p HD minőségben is.*2 A továbbfejlesztett grafikus processzor (GPU) és az egységesített, 8 GB kapacitású GDDR5 rendszermemóriát tartalmazó, tökéletesített PC architektúra a játékfejlesztés megkönnyítése érdekében készült; ez a rendszer radikálisan növeli a platformon elérhető tartalom változatosságát. A játékosok így teljes mértékben kihasználhatják a szoftvertár előnyeit, illetve további meglepetésekkel is számolhatnak, mivel jelenleg több, mint 180 játék áll fejlesztés alatt.

A PS4 egy új generációs platform, amely a közösségi interakció gazdag lehetőségeit kínálja, és a játékosok számára lehetővé teszi, hogy a játékmenet jelentős pillanatait azonnal megosszák ismerőseikkel. A játékosok az új DualShock®4 vezeték nélküli vezérlőn elhelyezett "SHARE" gomb megnyomásával a Dynamic Menu nevű menüben vagy a közösségi hálókon, pl. a Facebook®-on is megoszthatják a játék során készített álló- vagy mozgóképeket. Hasonlóképpen, online is megoszthatják ezeket ismerőseikkel. Ezen túlmenően a Ustream és a Twitch szolgáltatások segítségével valós időben közvetíthető a játékmenet, miközben a többi játékos hozzászólhat a látottakhoz.

A PS4 platform lehetővé teszi egy második képernyő alkalmazását is, mint amilyenek a PlayStation®Vita (PS Vita), az okostelefonok vagy táblagépek képernyői. A játékosok így bárhol és bármikor csatlakozhatnak a PlayStation ökoszisztémához. A Remote Play távoli játéküzemmód segítségével a játékosok a PS4 platformra írt játékok többségét a PS Vita platformon is játszhatják, az otthoni számítógépházólat Wi-Fi csatlakozási pontjain keresztül, így a tévékészüléket a család többi tagja használhatja.*3 A „PlayStation®App” alkalmazás lehetővé teszi, hogy a játékosok az iPhone, iPad és AndroidTM rendszerű táblagépeiket és okostelefonjaikat második képernyőként alkalmazzák. A telepítés után a játékosok a PS4 kalandjátékok játszása során a második képernyőn térképeket jeleníthetnek meg, PS4 játékokat vásárolhatnak akkor is, ha házon kívül vannak, letölthetik azokat saját rendszerükre, és a megosztott játékokat a PS4 rendszerben játszhatják. A PlayStation App alkalmazás jelenleg ingyenesen érhető el az iOS App Store és a Google Play alkalmazásboltokban.

A PS4 támogatja a PlayStation®Plus (PS Plus) tagsági rendszert, amelynek segítségével a játékosok számos, rendszeresen frissített ingyenes játékhoz férhetnek hozzá. Kiadásuk után a tagok többek között ingyenesen elérhetik az SCE Worldwide Studios (SCE WWS) Resogun™ és a Compulsion Games stúdió Contrast című játékait. Ezek a játékok a boltokba 2014 elején kerülő DRIVECLUB™ PS Plus Editionnal az SCE WWS Instant Game Collection™ gyűjteményének részét képezik. A PS Plus segítségével a PS4 felhasználók több játékos által egyidejűleg játszató online játékokhoz is hozzájutnak, valamint 1 GB tárhelyhez, ahol elmenthetik játékaikat és frissítéseiket.

A külső fejlesztőcégek masszív támogatásának köszönhetően a PS4 platformon olyan kitűnő játékok is megjelennek, mint az Assassin’s Creed® IV: Black Flag™ az Ubisoft Entertainmenttől, az NBA® 2K14 a 2K stúdiótól, vagy a Battlefield 4, a FIFA 14, a Need for Speed Rivals és az NBA LIVE 14 az Electronic Arts kiadótól. A PS4 platformon a független fejlesztők játékai is megjelennek, például a Warframe a Digital Extremes stúdiótól vagy az XGen Studios által készített Super Motherload.

A PS4-re elérhető játékok palettáján 2014-ben az olyan, sokak által várt játékok is megjelennek, mint az inFAMOUS™: Second Son az SCE WWS kiadótól, valamint teljesen új IP játékok is, többek között a The Order 1886 az SCE WWS-től, a Watch_Dogs™ az Ubisoft Entertainment kiadótól vagy a #DRIVECLUB™ az SCE WWS-től. Ezen játékok kihangsúlyozzák a PS4 páratlan teljesítményét, tökéletes grafikáját, valamint a nem mindennapi játékélményt.

A PS4 platformon elérhetővé válnak a Gaikai Inc. felhőrendszerű technológiái is, amelyek segítségével a játékosok hozzáférhetnek a PlayStation®3 (PS3®) platformra írt legjobb játékokhoz is - a PS4, PS3 és később a PS Vita platformokon is.

A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) a PS4 forgalmazásának megkezdésével elindította játékosközpontú kampányát is. A „This is for the Players” kampány a játékélmények jövőjét mutatja be, valamint azt, hogyan irányíthatják a játékosok a PS4 segítségével a játékok minden egyes részletét.


Címkék: PS4, Sony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során