Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Február 02. 13:29, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Megérkezett Magyarországra az orosz elnök

Megérkezett Magyarországra az orosz elnök

Megérkezett Budapestre Vlagyimir Putyin, az orosz elnök gépe csütörtök kora délután szállt le a Liszt Ferenc-repülőtéren. A látogatás része a legfelső szintű, évenkénti magyar-orosz tárgyalássorozatnak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban elmondta, hogy a látogatáson gazdasági, energetikai és kulturális kérdések kerülnek szóba. A program része egy szűk körű találkozó, majd plenáris megbeszélést folytatnak, amit nemzetközi sajtótájékoztató követ.

Vlagyimir Putyin legutóbb 2015. február 17-én tett munkalátogatást Budapesten, és az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalásain megállapodás született a hosszú távú orosz-magyar gázszállítási szerződéssel kapcsolatos kérdések megoldásáról.

A magyar kormányfő és az orosz elnök legutóbb tavaly február 17-én találkozott az oroszországi Novo-Ogarjovóban, ahol 2019 végéig meghosszabbították az orosz földgáz magyarországi szállításáról szóló hosszú távú szerződéseket.

Vlagyimir Putyin delegációjának közlekedése miatt ideiglenes forgalomkorlátozást vezettek be csütörtök éjfélig Budapest több pontján, a változások az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületet érintik. Módosult a Budapesti Közlekedési Központ több járatának menetrendje is: nem üzemel például a kisföldalatti, és időszakosan nem jut el a repülőtérre a 200E busz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.