Városlista
2022. január 27, csütörtök - Angelika

Hírek

2018. Május 10. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Meggyilkolt a családja egy olaszországi pakisztáni nőt, aki nemet mondott a neki kiválasztott férjre

Meggyilkolt a családja egy olaszországi pakisztáni nőt, aki nemet mondott a neki kiválasztott férjre

Családja férfitagjai ölték meg azt az Olaszországban élő 25 éves pakisztáni nőt, aki nemet mondott a neki kiszemelt férjre - jelentette az olasz sajtó szerdán.

Az Olaszországban élő Sana Cheema április második felében Pakisztánba utazott, ott halt meg. A nőt azonnal eltemették Pakisztánban.

Családja több verziót is közölt az olasz hatóságokkal, miszerint a nő hirtelen betegségben, balesetben, infarktusban halt meg.

Az olasz ügyészség vizsgálatot indított és orvosszakértői vizsgálatot kért a pakisztáni hatóságoktól. Így derült ki, hogy a nőt megfojtották és eltörték a nyakát. Az áldozat apját, fivérét és nagybátyját Pakisztánban őrizetbe vették.

Sana Cheema 2003-ban telepedett le családjával az észak-olaszországi Bresciában, ahol egy autósiskolában dolgozott. Pakisztánba szüleivel és testvéreivel utazott, majd semmilyen életjelet nem adott magáról. Olaszországi ismerősei és munkaadója nem hitte el hirtelen halálhírét, feljelentést tettek, így indult el az olasz hatóságok vizsgálata.

Mint kiderült, a nőt nem sokkal Pakisztánba való megérkezése után megölték. Nem tudta, hogy családja már megszervezte a házasságát egy számára ismeretlen pakisztáni férfival. Amikor a fiatal nő nemet mondott, megölték. Elutasítása ugyanis családja szerint szégyent hozott rájuk.

Sana Cheema sorsa a szintén pakisztáni származású Hina Saleemére emlékeztet. Ő is családjával gyerekkora óta Bresciában élt, és húszévesen eljegyezte magát egy olasz férfival. Családja ezt ellenezte, olyannyira, hogy 2006-ban a család négy férfitagja megölte Hina Saleemet. Elvágták a torkát majd eltemették a család bresciai házának udvarán. Az elkövetőket az olasz bíróság jogerősen elítélte.

2010-ben egy Modena városa közelében élő pakisztáni családban a férj kővel agyonverte a feleségét, miután az asszony húszéves lányuk védelmére kelt, aki nem akart Pakisztánban férjhez menni egy apja által kiválasztott férfihoz.

Az Olaszországban élő pakisztáni bevándorlók számát több mint 100 ezerre becsülik. Hivatalos adatok nincsenek arról, hány olaszországi pakisztáni család "költöztette" haza lányát akarata ellenére és adta Pakisztánban férjhez.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 12:02, csütörtök | Külföld

Megszűnt a korlátozások zöme Angliában

Megszűnt csütörtökön a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Angliában, bár fertőződés esetén még kötelező az elkülönítés.

2022. Január 27. 10:58, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma 362,1 millió, a halálos áldozatoké 5,626 millió a világon

A világon 362 130 423 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 626 091 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai alapján.

2022. Január 27. 06:00, csütörtök | Külföld

Újabb meteorit hullott szét Horvátország légterében

Egy kisebb meteorit hullott szét a horvátországi Zára (Zadar) felett - adta hírül a horvát meteoritfigyelő hálózat (HMM).

2022. Január 26. 13:06, szerda | Külföld

Rendőrségi vizsgálat indult a zárlatok idején tartott Downing Street-i partik ügyében

Rendőrségi vizsgálat indult azoknak a partiknak és egyéb összejöveteleknek az ügyében, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korábbi zárlatok idején rendeztek a londoni miniszterelnöki hivatalban