Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 28. 14:03, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Meghalt a harmadik magyar áldozat is

Meghalt a harmadik magyar áldozat is

Meghalt a vasárnap délután történt lengyelországi magyar motoros baleset harmadik áldozata – közölte hétfőn Mariusz Ciarka, a kis-lengyelországi vajdasági rendőrség szóvivője.

A Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában a szabályosan közlekedő tíz fős magyar motoros csoporttal frontálisan ütközött egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo. Az egymás mögött haladó csoport első járművének sofőrje, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hajnalban a kórházban halt meg.

A kórházba kerültek közül már két személyt hazaengedtek, az utolsó magyar sérültet – egy 58 éves nőt – Nowy Targban ápolják.

A személygépkocsi 58 éves sofőrjét az ügyészség őrizetbe vette. A gázoló személygépkocsi két utasa ugyancsak sérüléseket szenvedett.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.