Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2023. Augusztus 23. 21:32, szerda | Külföld

Meghalt Prigozsin, miután lelőtték a gépet, amin utazott - Moszkva mellett zuhant le

Meghalt Prigozsin, miután lelőtték a gépet, amin utazott - Moszkva mellett zuhant le

Tíz halottja van a Moszkvától északra lezuhant magánrepülőgépnek – az orosz polgári légi közlekedési hatóság szerint Jevgenyij Prigozsin is szerepelt az utaslistán – írja több nyugati médium.

Tarjányi Péter szerint gyakran halnak meg balesetben Vlagyimir Putyin orosz elnök ellenfelei, bírálói vagy egyszerűen olyanok, akik nem megfelelően kommunikálnak. "A véletlen katasztrófát nagyon-nagyon-nagyon nagy eséllyel kizárom. Prigozsin fellázadt, és ezért halnia kellett – fogalmazott a biztonságpolitikai szakértő közösségi oldalán.

Mint ismeretes, az orosz oligarcha, a Wagner zsoldoshadsereg vezére korábban fellázadt, és Moszkva felé vezette a seregét.

Címkék: prigozsin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 08:49, szombat | Külföld

Amerikai szakértők bevonásával vizsgálják az F-16-os gép lezuhanásának körülményeit

Amerikai szakértők bevonásával vizsgálják a nemrég Ukrajnának adott F-16-os vadászgép lezuhanásának körülményeit - jelentette ki Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka pénteken a közösségi oldalakon.

2024. Augusztus 31. 08:37, szombat | Külföld

Románia a 2023-as évet is lakosságtöbblettel zárta

Románia a 2023-as évet is csaknem tízezer fős lakosságtöbblettel zárta, miután 2022-ben évtizedek óta először nőtt az ország lakossága - derült ki az országos statisztikai intézet (INS) pénteken közzétett jelentéséből.

2024. Augusztus 29. 13:46, csütörtök | Külföld

Ukrajna bevetheti a holland F-16-osokat Oroszországban

2024. Augusztus 29. 06:00, csütörtök | Külföld

Lengyelország jövőre a GDP 4,7 százalékát fordíthatja védelmi célokra

Lengyelország jövőre a bruttó hazai termék (GDP) 4,7 százalékát fordíthatja védelmi célokra - közölte szerdán Stanislaw Wziatek lengyel védelmiminiszter-helyettes.