Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 13. 15:09, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu

Megint vitatható végeredmény

Megint vitatható végeredmény

2004 májusa és 2008 márciusa után harmadszor is találkozott egymással a ringben Manny Pacquiao és Juan Manuel Marquez.

A változatosság kedvéért megint szoros eredmény született, a napjaink legjobbjának számító Fülöp-szigeteki klasszis többségi pontozással verte mexikói riválisát. Vitathatóan, mint a korábban is.

Hét és fél esztendeje, 2004. május 8-án még messze nem Pacquiao számított a favoritnak, hiszen 38-2-1-es mérleggel, kihívóként érkezett a Las Vegas-i MGM Grandbe, a WBA és az IBF szervezetek pehelysúlyú világbajnoki öveit Marquez őrizte. S a meccs után is maradtak nála, hiszen a döntetlen ilyen esetekben a címvédőnek kedvez. Rá két évre aztán Chris John letaszította trónról, erre egy kategóriával feljebb, nagypehelysúlyban ért a csúcsra, s két év múlva, 2008 márciusában megint összeakadt Pacquiaóval, szintén Las Vegasban, a Mandalay Bayben. A megosztott pontozásos Fülöp-szigeteki sikert (2-1 a három pontozónál) azóta is vitatta a mexikói, mondhatjuk, joggal, de az tény, hogy Pacquiao azóta indult el lendületesen felfelé a súlycsoportokban és a kategóriáktól független ranglistán, hogy meg sem álljon a világhírnévig. Szombattal bezárólag 15-ös veretlenségi szériát szerkesztett össze, 14 világbajnokot tanított móresre, olyan csillagokat, mint például Oscar De La Hoya, Ricky Hatton, Shane Mosley. Összesen hat súlycsoportban szerzett vb-címet, szinte hihetetlen módon a tömeggyarapodással megőrizte gyorsaságát, sorra verte a nála nagyobb testűeket.

S most lezárult (?) a trilógia Marquezzel, ám egyáltalán nem megnyugtatóan. Szombaton az MGM Grand közönsége a WBO váltósúlyú övéért kiegyenlített, s nem túl látványos küzdelmet hozott. Az immár veteránnak számító mexikói szintén több kiló izmot pakolt fel magára, s bár sokan azt gondolták, ez lelassítja majd a sebességét, ez nem történt meg. Némi fölényt harcolt ki, ráadásul Pacquiao szeme a meccs utolsó meneteire fel is repedt. Viszont a szerencséje (no meg istállója, a Top Rank sportdiplomáciai ereje) nem hagyta el az ázsiait, a pontozók közül Robert Hoyle döntetlent látott, Dave Moretti 115-113-as, Glenn Trowbridge 116-112-es Pacquiao-győzelmet. Utóbbi enyhén szólva sem reális, de az sem, hogy negyedszer is összecsapnak a felek, hiszen csak az igazságérzet indokolná ezt, az üzleti logika kevésbé. A nyertes mindenesetre bő 22 millió, a vesztes 7,5 millió dollárral lett gazdagabb, mi pedig a tanulsággal, hogy a szoros derbiket általában az nyeri meg, akinek erősebb a „hátszele”. Csak zárójelben, a Pacquiaóval évek óta hírbe hozott Floyd Mayweather Jr. két éve nagyon simán leiskolázta Marquezt, ennek alapján a csúcstalálkozón ő lenne az esélyesebb. Nem mintha ez számítana.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok