Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 19. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Vilmos Park Kft

Megismétlik a szúnyoggyérítést Csornán és több környékbeli településen

Megismétlik a szúnyoggyérítést Csornán és több környékbeli településen

Hatástalannak bizonyult a legutóbbi permetezés.

A rendkívül csapadékos tavasz a legjobbkor érkezett a szúnyoglárváknak, a megmaradó pangó vizek ideális "szúnyognevelő helyekké" alakultak. Településeinken alig elviselhető szúnyoginvázió alakult ki a nyár elejére. Sem kertben, sem udvaron szinte meg sem lehetett maradni. Mi is írtunk már mindkétszer az önkormányzat által megrendelt szúnyoggyérítésről.

Az első menetre május 17-én vasárnap este került sor, ami után kicsit fellélegezhettünk, enyhült a szúnyoginvázió. A második permetezés július 7-én vasárnap este volt. Azután sajnos nem tapasztaltuk azt a megkönnyebbülést, mint az első alkalom után.

Telefonon kerestük meg dr Kocsis Ottót, a Vilmos Park Kft ügyvezetőjét sokaktól hallott panaszunkkal.

- Mások is jelezték, hogy a második permetezésnek szinte semmilyen eredményét nem tapasztalták.- mondta dr Kocsis Ottó. A Vilmos Park Kft megreklamálta a munkát végző cég által kibocsátott számlát. Ezzel Csorna nem volt egyedül, több környékbeli település is így cselekedett. A szerződésben benne van, hogy a munka időpontjának kiválasztása a szolgáltató kockázata. Valószínű, hogy nem pontosan mérték fel az időjárási körülményeket, azon a hétvégén nagyon változékony idő volt. A szolgáltató egyébként a reklamációnkat elfogadta, és garanciában július 22-24 között a gyérítést megismétlik valamelyik napon a kora reggeli vagy az esti órákban. Reméljük, akkor kedvezőek lesznek az időjárási körülmények.

A cég a számunkra leadott időtervében 10-14 naponként javasolta a szúnyoggyérítés megismétlését, de sajnos nincs annyi pénzünk, hogy ennyiszer kifizessük az alkalmankénti 1.080.000 frintot, amennyibe a város permetezése kerül.- zárta tájékoztatását az ügyvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!