Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 03. 10:40, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Megkegyelmezett az időjárás a csornai lampionos ballagásnak

Megkegyelmezett az időjárás a csornai lampionos ballagásnak

A végzős középiskolások búcsút vettek a várostól, a legkiválóbbak átvették az elismeréseket.

Régi szép hagyomány Csornán, hogy a ballagó középiskolások saját iskolájukból indulva lampionfényes menetbenvonulna a városban, és felsorakoznak a Városháza előtt, ahol búcsút vesznek a várostól, és a város vezetői is útnak indítják őket.

Az idei lampionos ballagást sokáig fenyegette az előrejelzett vihar - ami a vidám ballagásra sajnos le is csapott -, de estére nyugodt maradt az idő, szabad téren, a szokásos rendben meg tudták tartani a Lampionos ballagást. Ez öröm, hiszen mindenki életében csak egy ilyen alkalom van, ne rontsa el az idő.

Minden iskola képviseletében elmondták a ballagók az elköszönő beszédüket, és Dr Turi György polgármester a város nevében vett búcsút a diákoktól.

Már az is régi hagyomány, hogy a középiskolás Csorna Város Érdemes Diákja elismeréseket is itt adják át. 2013-ban Csorna Város Érdemes Diákja elismerésben részesültek:

Babos Vivien a Hunyadi János Gimnázium 12. c osztályos tanulója, aki végig 4 feletti átlaggal teljesített, és idén s SZÉTV Oktatási Alapismeretek Országos Döntőjén második helyezést ért el.

Zsédely Klaudia a Hunyadi János Gimnázium 12.b osztályos tanulója, aki az iskolai taniroda egyik legaktívabb dolgozója volt, és tevékeny résztvevője volt a Diákönkormányzat munkájának.

Eőry István a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola 12. a osztályos tanulója, aki számos más eredménye mellett a Zöld Út a Jövőben Országos Mezőgazdasági versenyen még 10 osztályosként országos 3. helyezést ért el.

Földeák Balázs a Kossuth Lajos Szakiskola 12. a osztályos tanulója, aki a Szakma Kiváló Tanulója versenyen ebben a tanévben a regionális döntőig jutott el.

Gaál Tibor a Kossuth Lajos Szakiskola 12. b osztályos tanulója, aki jeles bizonyítvánnyal végzett, eredményesen szerepelt a megyei Szakma Kiváló Tanulója versenyeken.

Kovács Attila az Arany János Speciális Szakiskola parkondozó tanulója, aki első helyezést ért el a Szakma Kiváló Tanulója verseny országos döntőjében. A parkgondozó szakma előtt már megszerezte a sütőipari munkás részszakképeítést is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.