Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2024. Február 23. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Kóny Önkormányzat

Megkezdődik a Kónyi Szociális Központ új telephelyének kialakítása és bővítése

Megkezdődik a Kónyi Szociális Központ új telephelyének kialakítása és bővítése

Ezt az épületet bővítik és újítják fel a Szociális Központ elhelyezésére.

Kóny Község Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Programon belül, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 141,610 millió forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A 141,610 millió Ft európai uniós támogatás segítségével infrastrukturálisan megújul a kónyi székhelyű, 21 települést ellátó Kónyi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ és "Csiribiri" Családi Bölcsőde Hálózat a Kóny, Rákóczi u. 3. sz. alatt található ingatlan fejlesztésével.

A fejlesztés célja: A projekt elsődleges célja a kónyi székhelyű, 21 települést ellátó Kónyi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ és "Csiribiri" Családi Bölcsőde Hálózat épületének infrastrukturális fejlesztése, bővítés, felújítás, energetikai korszerűsítés révén. A Kóny, Rákóczi u. 3. sz. alatt található ingatlan fejlesztésével a Szociális Központ az új épületben kap helyet, a bölcsőde pedig teljes egészében használhatja a korábban közösen használt épületet. Az ingatlan felújításával és bővítésével kialakítható egy, a jelenlegi szolgáltatási volument lefedő, ügyfélbarát központ, mely révén a nyújtott szolgáltatás magasabb színvonalon válik elérhetővé. A projekt magában foglal családbarát fejlesztéseket, valamint a környezeti fenntarthatóság, esélyegyenlőség szempontjait is kiemelten érvényesítésre kerülnek a fejlesztés során.

A felhívás megnevezése: Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése

A projekt elemei:
Jelenleg meglévő épület átalakítása, bővítése, komplex felújítása: A projekt megvalósításával három iroda, egy tárgyaló és egy fedett terasz, valamint 2 mosdó és egy akadálymentes mosdó kerül kialakításra. A meglévő részen a teljes padozat bontásra kerül és új szigetelt padozat kerül beépítésre (laminált parketta, mázas kerámia padlóburkolat), valamint vegyi falszigetelés valósul meg. A válaszfalak hangszigetelt gipszkarton szerkezetként kerülnek kialakításra. A meglévő épület új nyeregtetőt kap, az új épületrész pedig lapostetőt.
A működéshez szükséges eszközök beszerzése.

Energiahatékonysági beruházás keretében megvalósított tevékenységek: Napelem rendszer telepítése, valamint hibrid, hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése mennyezet- és padlófűtés kialakításával. Az épület minden irányból hőszigetelést kap, illetve nyílászáró csere is megvalósul.

Kültéri, illetve családbarát fejlesztések: A fejlesztés magában foglal családbarát fejlesztéseket, mint játszósarok kialakítása és babakocsi tároló létesítése. További kültéri fejlesztés akadálymentes rámpa építése, kerékpártároló illetve 11 parkoló létrehozása (1 akadálymentes).

A megvalósulás helyszíne: 9144 Kóny, Rákóczi u. 3.
A kedvezményezett neve: Kóny Község Önkormányzata
Az Önkormányzat, mint fenntartó célja, hogy a fejlesztés eredményeként, az ügyfélbarát központ létrehozásával a 21 települést ellátó Kónyi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ és "Csiribiri" Családi Bölcsőde Hálózat szolgáltatásának minőségi paraméterei javuljanak, a Központ által ellátandó teljes lakosságszám (~18000 fő) megelégedését és a fenntartói kötelezettségeket alapul véve.
A projekt címe: Komplex szociális infrastruktúra fejlesztés a Rábaközben
A szerződött támogatás összege: 141609 932 Ft
Azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.2-21-GM1-2022-00010
A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2025.05.31.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása