Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 02. 13:06, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Megkezdődött a családi adó-visszatérítés postai kézbesítése

Megkezdődött a családi adó-visszatérítés postai kézbesítése

Megkezdődött a családi adó-visszatérítés postai kézbesítése szerdán, ezzel elindult Magyarország eddigi legnagyobb egyösszegű családtámogatásának, egyben legnagyobb adócsökkentésének kifizetése

- közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Zsigó Róbert elmondta, a dolgozó szülők az átlagbér szintjéig kapják vissza a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat (szja), a visszatérítés maximális összege szülőnként elérheti a 809 ezer forintot. Ha mindkét szülő dolgozik és tavaly fizettek szja-t, egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekhót) vagy kisadózó vállalkozások tételes adóját (katát), akkor mindketten megkapják a családi adó-visszatérítést - ismertette.

Elmondta azt is, hogy a pénzt kétféleképpen kaphatják meg a szülők: ha a családi pótlékot is postai úton kapják vagy készpénzben kérték az adónyilatkozatban a visszatérítést, akkor a postás kézbesíti majd, egyéb esetben pedig banki átutalással érkezik az összeg február 15-ig.

Azok a szülők is megkapják a pénzt, akik esetleg lekésték a december 31-ei nyilatkozati határidőt, ők az szja-bevallásukban kérhetik majd a családi adó-visszatérítést - tette hozzá.

Zsigó Róbert közölte, a kormány a járvány miatt döntött úgy, hogy újabb támogatással segíti a gyermekes családokat. Az adó-visszatérítésre 600 milliárd forintot szánnak, amit a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

Kitért arra is: az április 3-ai országgyűlési választáson arról is döntenek majd az emberek, hogy a jelenlegihez hasonló családtámogatások megmaradnak, bővülnek-e, vagy ezeket is "beszántja" a baloldal.

Az adó-visszatérítés már a sokadik, gyermekeseket segítő támogatás, adócsökkentés, amelyet a baloldal nem támogat, 2010 óta ugyanis egyetlen új családtámogatást és adócsökkentést sem szavaztak meg - hangoztatta Zsigó Róbert.

Az államtitkár azt is mondta, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a családi adórendszert és a családi adó-visszatérítést is bírálja, és "ebben az ügyben is össze-vissza beszél".

A baloldal a családpolitikában is vissza akarja hozni a Gyurcsány-korszakot, amikor a legtöbb támogatást elvették a gyerekes családoktól - jelentette ki.

Zsigó Róbert úgy fogalmazott, Magyarországnak a gyerekes családok támogatásában is előre kell mennie, nem hátra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.