Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2014. Október 14. 14:26, kedd | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Megkezdődött az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata

Megkezdődött az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata

Valamikor régen a könyvtár egyfajta szellemi logisztikai bázis volt, hatalmas könyvraktár, amelynek elsődleges szerepe az volt, hogy őrizze, raktározza a felhalmozott szellemi kincseket...

... s alkalmasint rendelkezésére bocsássa annak, aki válogatni kíván a tudás – egyetemes tizedes osztályozás szerint – elraktározott kínálatából.

Néhány évtizede azonban kiderült, hogy ez a funkció lassan értelmét veszti. A könyvtárban persze most is szép számmal akadnak könyvek, de küldetése ma már nem a tudás megőrzése – hiszen erre alkalmasabb eszközök is léteznek – hanem inkább a tudás továbbadása, terjesztése, népszerűsítése.

És, hogy minél hatékonyabban felelhessen meg céljának, az Informatikai és Könyvtári Szövetség két és fél évtizede szervezi, koordinálja az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.

2024. Május 27. 10:47, hétfő | Belföld

Megvan a végleges döntés a következő magyar űrhajósról

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Belföld

A héten is meleg, záporos-zivataros időjárás várható

A hét elején átmenetileg csökken a csapadék valószínűsége, majd a hét közepétől ismét megnő a záporok, zivatarok esélye, pénteken több helyen is lehet eső.