Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2024. Április 03. 13:34, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Megkezdte az NVI a választási értesítők postázását

Megkezdte az NVI a választási értesítők postázását

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) az április 3-i névjegyzéki adatok alapján megkezdte a szavazóköri névjegyzékbe vételről szóló értesítők kiküldését a választópolgárok számára - közölte az NVI az MTI-vel szerdán.

Azt írták: elkezdték az idei európai parlamenti, helyi önkormányzati, illetve a nemzetiségi önkormányzati választások értesítőinek postázását.

A szavazóköri névjegyzékbe vételről szóló értesítő a választó személyes adatai mellett tartalmazza a választással kapcsolatos legfontosabb információkat: annak a szavazókörnek a számát és címét, ahol a választópolgár szavazni jogosult, a szavazás idejét, illetve azt is, hogy a választópolgár melyik választásokon voksolhat - írták.

Hozzátették: az értesítő tájékoztatást ad továbbá arról, mely igazolványok bemutatásával lehet szavazni, illetve részletes információkat tartalmaz a választási kérelmek benyújtásáról és a legfontosabb választási határidőkről is.

Felhívták a figyelmet arra: újdonság, hogy a választási értesítők QR-kóddal egészültek ki, amely az elektronikus ügyintézés egyszerűbb elérését segíti.

A NVI április 19-ig (péntek) küldi meg a választópolgárok számára az értesítőket. Abban az esetben, ha valakihez nem érkezik meg az értesítő, az megsemmisül vagy elvész, a választópolgár a polgármesteri hivatalokban található helyi választási irodától új értesítőt igényelhet.

Az értesítő bemutatása nem feltétele a szavazáson való részvételnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: