Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2013. Június 22. 09:44, szombat | Belföld
Forrás: MNO

Meglepődhetnek a főtávosok

Meglepődhetnek a főtávosok

Ideiglenesen eltűnhet a januári tízszázalékos rezsicsökkentés hatása a budapesti távhőfogyasztók számláiról. Habár a távfűtés egységára továbbra is ennyivel alacsonyabb lesz 2012-höz képest, a Főtáv ezentúl sokaknál egyenletes részszámlázására áll át, vagyis a fizetendő összeg eltér majd az elfogyasztott mennyiségtől. Cserébe viszont télen alacsonyabb összegű számla érkezik majd.

Nem biztos, hogy a következő számlákon is feltűnik majd a januári tízszázalékos rezsicsökkentés hatása a budapesti távhőfogyasztóknak. A Főtávnál ugyanis ezentúl lehetőség van arra, hogy bárki egyenletes részszámlázást kérjen, vagyis ne az aktuális hőfelhasználása, hanem az átlagos fogyasztása alapján fizessen.

Mivel az első ilyen számlákat június végén küldi majd ki a cég, így az azon szereplő szám hasonlíthat a korábbi, hidegebb hónapokban fizetett végösszegre, annak ellenére, hogy tavasz végén – nyár elején már jóval kevesebb hő fogy, mint a fűtési szezon hivatalos vége, vagyis április 15. előtt. Így fordulhat elő, hogy egy adott háztartás idén júniusban – valamint a többi nyári hónapban – többet lesz kénytelen fizetni a távfűtésért, mint tavaly ilyenkor a 2013. január 1-jén bevezetett tízszázalékos rezsicsökkentés ellenére. A részszámlázás sajátossága miatt természetesen ez kiegyenlítődik majd a fűtési időszak kezdetével, amikor pedig a tavalyiaknál alacsonyabb összegről szóló tájékoztatások érkeznek majd. Egyenletes számlákat az kap, aki nem nyilatkozott eddig a Főtávnak arról, hogy továbbra is az aktuális fogyasztás alapján kéri a havi összeg megállapítását. Mivel a budapesti energiaszolgáltatóknál körülbelül az ügyfelek háromnegyede kap egyenletes összegű részszámlát, így gyaníthatóan hasonlóan alakulnak az arányok a fővárosi távfűtő cég esetében is. Ez azt jelenti, hogy a Főtáv 247 ezer fogyasztója közül mintegy 180 ezret érinthet a probléma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja