Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2011. November 01. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Meglepően magas kedvezmények a kgfb tarifákban

Meglepően magas kedvezmények a kgfb tarifákban

A biztosítók a várt 5 százalék helyett 10-15 százalékos árengedményt tettek a vasárnap kihirdetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáikban, ez több, mint amennyit a károk alakulása indokolttá tett.

A rendkívüli árengedményeknek az az oka, hogy a most következő kampányban évekre eldőlhet, melyik biztosító hány kötelező biztosítási ügyfelet kezel majd a jövőben. A mostani áreséssel mélypontjukat elérő kötelező díjak, a dráguló üzemanyagok és a baleseti adó miatti várható rendkívüli ügyfélérdeklődés könnyen a piac újrafelosztásához vezethet - áll a biztositas.hu közleményében.

A korábbi években piacot vesztő kisebb biztosítótársaságok is ringbe szálltak az idei kötelező biztosítási kampányban - a netrisk.hu gyorsjelentése szerint a piacvezető Allianz érdemben nem csökkentette tovább árait, a kicsik ugyanakkor esetenként drasztikusan visszavágták a biztosítási díjaikat: a Wabard a fővárosban helyenként 70, a Köbe 40-50 százalékkal lett olcsóbb.

Az egyes biztosítókat, illetve szegmenseket összevetve az látszik, hogy a piac egyetlen új szereplője, a CIG érdemben nem fogja befolyásolni a versenyt. Az interneten aktív fiataloknak szánt tarifák több társaságnál mérséklődtek, vélhetően azért, mert ez a korosztály vált legkönnyebben biztosítót. Itt valamelyest az Allianz is kedvezőbb árakat kínál, a kisebb társaságoknál azonban jóval nagyobb az árcsökkenés.

A biztositas.hu szerint a kedvezmények között idén egyértelműen a legnépszerűbb elem az internetes vagy más néven e-kgfb kedvezmény lesz. Ezt a 15 biztosító közül 9 alkalmazza, a mértéke pedig egyéb kedvezményekkel együtt akár az alapdíjak 50 százalékát is elérheti. Az ilyen kedvezményekre azok lesznek jogosultak, akik vállalják, hogy - az idén várhatóan a 15 ezer forint átlagos díjra mérséklődő - kötelező biztosításuk díját, éves díjfizetési gyakoriság mellett, átutalással vagy bankkártyás fizetéssel teljesítik.

Az egyes biztosítók díjait elemezve a biztositas.hu kiemeli, hogy az Astra Biztosító tavalyi piacra lépését követően (a kárstatisztikák birtokában) további, 15 százalékot is elérhető mértékben csökkenti díjait, minden még erre alkalmas szegmensben. Ingyenes balesetbiztosítást ad kötelezője mellé 250 ezer forintos térítéssel, budapesti fiatalok esetében azonban díjemelést hajt végre. A Posta Biztosító 30-ról 60 százalékra emeli maximális kedvezményét, ezzel átlagosan 10 százalékkal csökkentve díjait. Piacújdonságként a lakáshitelesek részére külön kedvezményt ajánl, és 5000 forint alatti éves díjon hoz forgalomba olcsó Casco-t.

Az Uniqa díjpolitikája idén jelentősen lefelé viszi a díjakat. A piac egyik legnagyobb szereplőjeként, a biztosító alkalmazott internetes kommunikációs kedvezménye akár 45 százalékkal is csökkentheti díjait, amelyeket a 28- 33 éves ügyfelek körében tovább csökkent.

A Signal Budapesten és vidéken is nyit a fiatalok felé. A Köbe az idén további 5-10 százalékkal csökkenti a díjait, további kedvezményt adva a gyermekes szülőknek. Ez utóbbi biztosító egyesület azt közölte az MTI-vel, hogy a kgfb tarifával együtt meghirdette a Lassíts! gyorshajtást megelőző biztosítást. Az új konstrukció lényege, hogy a biztosító megtéríti a legalacsonyabb (30.000 forintos) sebességtúllépési kategóriába tartozó gyorshajtási bírság 5.000 forintos önrésszel csökkentett összegét, ha a biztosított vállalja, hogy elvégzi a biztosító által szervezett közlekedésbiztonsági tréninget, és abból sikeres vizsgát is tesz.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 17:52, hétfő | Belföld

Az MVM halasztott fizetésről egyezett meg a Gazprommal

A téli időszakra halasztott fizetésben állapodott meg a Gazprommal az MVM csoport, amely tárolókapacitása átalakításáról és energetikai fejlesztésekről is döntött.

2022. Október 03. 13:17, hétfő | Belföld

Szakcsi Lakatos Bélát a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti

A Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti Szakcsi Lakatos Béla zongoraművészt, zeneszerzőt - közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

2022. Október 03. 13:13, hétfő | Belföld

Jelentősen visszaesett az új autók forgalomba helyezése az első három negyedévben

Az idei első kilenc hónapban 85 769 új személygépkocsi forgalomba helyezésével 9,3 százalékot esett vissza a belföldi autópiac - közölte hétfőn a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

2022. Október 03. 11:21, hétfő | Belföld

Szirénázó rohammentő elé hajtott ki, nagyobb baleset is történhetett volna!

Megkülönböztető jelzést használva előzte az álló kocsisort szombat délelőtt az a beteghez siető mentőegység, ami elé egy figyelmetlen autós fordult ki váratlanul.