Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

szerdán merényletet követtek el a szlovák miniszterelnök, Robert Fico ellen. Miután több lövés érte a mellkasán és a gyomrán, a politikust életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba Besztercebányán. A Reuters értesülése szerint Robert Fico már túl van az életveszélyen. Ezt a szlovák kormány egy minisztere is megerősítette.

A fegyveres ötször lőtt rá az 59 éves szlovák miniszterelnökre, akit szerda este kritikus állapotban szállítottak kórházba, később pedig megműtöttek.

Nagyon megdöbbentem. Szerencsére, amennyire tudom, a művelet jól sikerült és azt hiszem, hogy túléli. Jelenleg nincs életveszélyes helyzetben – mondta Tomas Taraba szlovák miniszterelnök-helyettes és környezetvédelmi miniszter a BBC Newshour című műsorában, idézi a Mandiner.hu.

A szlovák védelmi miniszter, Robert Kalinak néhány órával korábban egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Fico „súlyos politraumát” szenvedett a több lőtt seb után.

Címkék: Fico, merénylet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 16. 19:00, vasárnap | Külföld

Az ENSZ főtitkára éghajlati pokolra figyelmeztet

„Le kell térnünk az éghajlati pokolba vezető autópályáról”

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására